H Chanel Cruise 2024 ταξίδεψε στο Λος Άντζελες και είχε κάτι από την sparkly ενέργεια του Hollywood

Ναταλία Κατσακιώρη
H Chanel Cruise 2024 ταξίδεψε στο Λος Άντζελες και είχε κάτι από την sparkly ενέργεια του Hollywood

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Οι παραλίες της Καλιφόρνια, το vibe των celebrities αλλά και το αθλητικό στυλ άγγιξε τη νέα Cruise συλλογή του οίκου Chanel που ταξίδεψε μέχρι το Hollywood.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που ξέρουμε για την Coco Chanel και τη ζωή της. Τα περισσότερα έχουν να κάνουν με την προσωπική της ζωή, τον τρόπο που έστησε την εταιρία της, τα signature στοιχεία του Chanel style και φυσικά όλες τις λεπτομέρειες για το πώς δημιουργήθηκε το θρυλικό Chanel No5. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι η ίδια υπήρξε και custom designer για πολλές ταινίες του Hollywood στις οποίες δημιούργησε τις γκαρνταρόμπες των ηρώων, βάζοντας πάντα μια νότα που να θυμίζει Chanel. Δεκαετίες μετά το show που διοργάνωσε η ίδια στο Λος Άντζελες ο οίκος επιστρέφει στη Hollywood πλευρά του, με τη Virginie Viard να μας μεταφέρει όλο το πνεύμα της California.

CHANEL Cruise 2023/24 Fashion Show - Inside

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Μία τεράστια εξέδρα με ασπρόμαυρο φόντο και το σήμα της Chanel να είναι γραμμένο στο catwalk συμπληρώθηκε από μία γιγαντοοθόνη με τα μοντέλα του οίκου να πρωταγωνιστούν σε ένα ασπρόμαυρο, retro film πριν βγουν στο runway. Οι καλεσμένοι ήταν πολλοί και εκλεκτοί, με τις χολιγουντιανές ambassadors να δίνουν φυσικά το παρόν. Η Margot Robbie, Kristen Stewart, Riley Keough, Issa Rae, και Marion Cotillard ήταν εκεί με σύνολα by Chanel και φωτογραφήθηκαν μπροστά στις φωτεινές πινακίδες που αναβόσβηναν, αλλά και τους χορευτές με τα rollerblades που έφεραν το πραγματικό σκηνικό της καλιφορνέζικης παραλίας στο show.

Η Dua Lipa και η Donatella Versace κυκλοφορούν μαζί μια νέα συλλογή που αναμένεται να σπάσει ταμεία

https://www.instagram.com/p/CsENUvpOcdX

Οι επιρροές ήταν μάλλον ξεκάθαρες από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν τα μοντέλα στο catwalk. Λίγο από το στυλ του Hollywood, που έχει αναδείξει κάποια από τα μεγαλύτερα ινδάλματα στην ιστορία του σινεμά και της μόδας, λίγο από τη λάμψη των 80s με φουσκωμένα μαλλιά με μπούκλες και φράντζες, γυαλιστερές φόρμες, κορδέλες και γκέτες, λίγο από το new age athleisure style της εποχής και αρκετή από την κουλτούρα του Λος Άντελες με τα skate, τα rollers και τα ποδήλατα στην παραλία.

CHANEL Cruise 2023/24 Fashion Show - Inside

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Είδαμε, φυσικά, όλα τα σημεία αναφοράς της Chanel: τα tweed υφάσματα, τις κλασικές αλυσίδες, τα short suits και τις ασπρόμαυρες μπαλαρίνες, τα πολύχρωμα τσαντάκια, τους φιόγκους και τις αιθέριες διαφάνειες, μαζί με μεταλλικά γυαλιστερά υφάσματα, 80s αναφορές, γκέτες, αθλητικά παπούτσια με πάτους πλατφόρμες, πούλιες, δέρμα και body chains. Ένα μείγμα δύο διαφορειτκών πολιτισμών θα μπορούσε να ονομάσει κανείς το χθεσινό show, όπου το διαχρονικό parisian chic συναντά μια πιο ακραία, μαζική κουλτούρα, που αγαπά τα αθλητικά, το Hollywood και φυσικά τις stars.

Tα catwalk looks από τη Chanel Cruise 2023/2024:

Η Chanel φαίνεται να κάνει το άνοιγμα στις ΗΠΑ και να μπαίνει σιγά-σιγά στην παγκόσμια λογική της μόδας με ένα νέο κατάστημα 30.000 τετραγωνικών μέτρων στο Rodeo Drive, προσπαθώντας όπως φαίνεται να εκμεταλλευτούν το τεράστιο brand name που έχτισε ο Karl Lagerfeld και τώρα είναι στο απόγειό του μετά και το φετινό Met Gala.

Δες ολόκληρο το show από το Λος Άντζελες: