Burberry SS24: O Daniel Lee έφερε στο catwalk τις γειτονιές του Λονδίνου -Και πολλές καμπαρντίνες!

Ναταλία Κατσακιώρη
Burberry SS24: O Daniel Lee έφερε στο catwalk τις γειτονιές του Λονδίνου -Και πολλές καμπαρντίνες!

Το κλασικό μοτίβο του οίκου επιστρέφει με το βρετανικό vibe να είναι το κύριο ζητούμενο.

Οι μεγάλες μεταγραφές συνήθως ακολουθούνται και από μεγάλες αλλαγές. Κάπως έτσι και η έλευση του Daniel Lee στον οίκο Burberry σηματοδότησε το rebranding του οίκου, που η αλήθεια είναι ότι το είχε πολύ ανάγκη. Ένας αυθεντικός Βρετανός στο τιμόνι ενός ιστορικού οίκου όπως η Burberry ήταν η πιο πετυχημένη επιλογή και αυτό φάνηκε ήδη από το ντεμπούτο του για την Fall/Winter 2023 season.

Burberry-S24-010.jpg

Τώρα, λοιπόν, περνώντας στην Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 και έχοντας το χρόνο να δουλέψει με την ομάδα του οίκου λίγο περισσότερο ο Daniel Lee έκανε ακόμη πιο σαφές το τι έχει αποφασιστεί από τη διοίκηση και το creative τμήμα της Burberry. Η επιστροφή στις ρίζες συνεχίζεται και όλα τα βασικά συστατικά πρωταγωνίστησαν στη νέα συλλογή του Lee. Καρό, μπλε φράουλες, λουλούδια της αγγλικής εξοχής, ο διάσημος ιππότης της Burberry και φυσικα καμπαρντίνες.

Burberry-S24-018.jpg

Όλα τα κλασικά στοιχεία δόθηκαν από τον Daniel Lee με έναν φρέσκο τρόπο σε ρούχα και σύνολο που μπορείς εύκολα να φανταστείς στους δρόμους της πόλης, καθημερινά ρούχα με κομψές γραμμές, όμορφα υφάσματα και έναν ξεκάθαρο χαρακτήρα που αντανακλά τον οίκο, χωρίς να χρειάζεται κανείς να ανασύρει τα total monogrammed looks των περασμένων σεζόν. Το πνεύμα είναι και πρέπει να παραμείνει αυστηρά βρετανικό. Αυτό είναι το νόημα και όλων όσων δήλωσε ο ίδιος ο σχεδιαστής στον τύπο.

London Fashion Week street style: Οι 4 καλύτεροι τρόποι να φορέσεις mini το φθινόπωρο

Δείτε ολόκληρο το show:

Ξεχώρισαν οι νέες low waisted καμπαρτνίνες, τα φορέματα με βολάν, κρόσσια και halter neck γραμμέ, οι ασύμμετρες φούστες και όλα εκείνα τα low waisted παντελόνια που παρουσιάστηκαν μαζί με ασορτί σακάκια και printed πουκάμισα. Γενικά, είδαμε και νιώσαμε το 00s vibe και εδώ, αλλά κοντρολαρισμένο, με μια πιστή αποτύπωση του βρετανικού στυλ και της αισθητικής του Daniel Lee. Τα prints της συλλογής ξεχώρισαν τόσο για τα ζωηρά, πολύχρωμα λουλούδια τους, αλλά και για τα ιδιαίτερα σημεία όπου αποτυπώθηκε ο ιππότης της Burberry και οι αλυσίδες με τις κλειδαριές που δημιούργησε ο Alberto Strada για τον οίκο.

Τα παπούτσια είχαν ένα vibe επίσης ανανεωμένο, με τα thong sandals να πρωταγωνιστούν, το ίδιο και τα ψηλοτάκουνα loafers, που είναι το πιο british παπούτσι για την άνοιξη αλλά και το φθινόπωρο.

Η όλη συλλογή συνέχισε το όραμα της νέας Burberry για έναν οίκο με ταυτότητα και νέα προσέγγιση σε αυτό που λέμε british fashion. Και η αλήθεια είναι ότι μας έβγαλε μια οικειότητα, ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη, μια αίσθηση του νέου comfort που βλέπουμε ήδη στους δρόμους και θέλουμε να φορέσουμε.

Tα catwalk looks που ξεχώρισαν: