NYFW 2024: Φιόγκοι, τεράστια μανίκια και sexy glam ήταν τα highlights στα shows της χθεσινής μέρας

Ναταλία Κατσακιώρη
NYFW 2024: Φιόγκοι, τεράστια μανίκια και sexy glam ήταν τα highlights στα shows της χθεσινής μέρας

Μίλα μου για τάσεις, μίλα μου για New York Fashion Week.

Σίγουρα η Εβδομάδα Μόδας της Νές Υόρκης δεν είναι αυτή που θα μας προσφέρει την έκπληξη, τα statement trends ή τα εκπληκτικά στημένα shows. Παρόλα αυτά είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή ανάμεσα στις υπόλοιπες εβδομάδες μόδας που έχει ένα δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον ακριβώς λόγω του πλουραλισμού και του urban chic style που μπορεί να απολαύσει κανείς στα catwalks. Εχθές ξεχώρισαν τα shows των Carolina Herrera, Coach και Tory Burch από όπου και σας παρουσιάζουμε τα highlights των FW24 συλλογών τους.

Το τεράστια μανίκια και τα prints έλαμψαν στην Carolina Herrera.

Είναι ένας οίκος που δημιουργήθηκε από μία γυναίκα, όταν ο κόσμος της μόδας εξακολοθούσε να είναι άκρως ανδροκρατούμενος. Όπως έχουν δηλαδή τα πράγματα λίγο-πολύ και σήμερα. Ταυτίστηκε με το διακριτικό glam, με το elegance, με τα υπέροχα μοτίβα λουλουδιών και τα ultra stylish φορέματα με τα θηλυκά βολάν.

Herrera-F24-061.jpg
Herrera-atm-F24-014.jpg

Για τον επόμενο χειμώνα, λοιπόν, ο αμερικάνικος οίκος Carolina Herrera προτείνει τεράστια μανίκια με όσο πιο εντυπωσιακά details γίνεται. Βολάν και φραμπαλάδες, puffy shapes και balloon αέρινα μανίκια ντύνουν πουκάμισα, φορέματα, σακάκια και tops. Όλα τους στήθηκαν σαν μια πιο chic γκαρνταρόμπα της Bella Baxter, της αγαπημένης ηρωίδας του Λάνθιμου, που ήταν σαν να βασίλευε στο μυαλό των designers σε αυτή τη φάση, χωρίς να έχει ακόμη καν παρουσιαστεί στις οθόνες μας. Έτσι γίνεται με την αληθινή τέχνη, είναι με έναν τρόπο προφητική.

Eκτός από τα όσα είδαμε στο catwalk απολαύσαμε και ένα άκρως λαμπερό, celebrity front row με την Demi Moore, την Diane Kruger, τη Rachel Zoe και την Julianne Hough να παρακολουθούν το show.

Οι 4 τάσεις που ξεχώρισαν στα catwalks της Νέας Υόρκης είναι μια ωδή στο casual chic του χειμώνα

Coach FW24: Μια συλλογή αφιερωμένη στην bow era.

Το ότι η μόδα περνάει μια εποχή που λατρεύει όλα τα ρομαντικά στοιχεία το έχουμε καταλάβει εδώ και κάποιους μήνες με το Tik Tok να ασχολείται με micro trends και aesthetics όπως το Coquette. Φιογκάκια, ρομαντικές δαντέλες και φραμπαλάδες έρχονται να μας βάλουν σε μία λίγο πιο παραμυθένια διάσταση και συνεχίζουν να παρουσιάζονται στα shows της σεζόν, όπως και στη χθεσινή συλλογή του οίκου Coach.

Coach-atm-F24-004.jpg

Mόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση είδαμε τους φιόγκους στα tops και τις φούστες να συνδυάζονται με τζιν παντελόνια και απλά tank tops, ενώ μπήκαν και σε κάποια loose knitwears με τη μορφή κεντήματος. Μια πολύ ωραία πρόταση για όσες θέλουμε να βάλουμε στη ζωή μας τους φιόγκους αλλά με έναν cool, effortless τρόπο.

Η Tory Burch παρουσίασε μια collection με ενδιαφέρον tailoring και το σωστό glam.

Η πιο εντυπωσιακή συλλογή της χθεσινής μέρας κατά γενική ομολογία ήταν αυτή της Tory Burch. Είδαμε το naked dressing με μια λίγο πιο πρωτότυπη εκδοχή του με διάφανες, shiny φούστες συνδυασμένες με croco κορμάκια και κάποια πολύ όμορφα φορέματα με βολάν που ήταν μια σύγχρονη εκδοχή του φορέματος μπαλαρίνα.

Tory-Burch-atm-F24-004.jpg

Οι φούστες σε γραμμή άλφα είτε στα total tailored σύνολα που είδαμε στο catwalk, είτε στις leather εκδοχές τους ήταν σίγουρα ένα δείγμα tailoring στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει το συγκεκριμένο brand, που είχε και μια πολύ ωραία αναφορά στην τάση των καλσόν με σχέδια και στις κάλτσες μέχρι το γόνατο. Τα βραδινά του glam σύνολα ήταν εξίσου ενδιαφέροντα με τα υλικά να ποντάρουν στην ιδιαίτερη υφή τους.

Tory-Burch-F24-030.jpg