Τι φόραγαν οι γυναίκες τη δεκατία των super model και των Spice Girls;

Τι φόραγαν οι γυναίκες τη δεκατία των super model και των Spice Girls;

Το style των 90s που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποτέ.

Τα υπερβολικά 80s έδωσαν στην σκυτάλη στα μπερδεμένα 90s. Οι σιλουέτες ήταν ακαθόριστες από τη αρχή της δεκαετίας εξαιτίας της grunge αισθητικής που κυριαρχούσε (ο όρος grunge αναφέρεται στο ανδρόγυνο στυλ, που αποτελείται από άνετα jeans και oversized πουλόβερ και μπλούζες).

Το λιτό και "βρόμικο" grunge σύντομα έδωσε την θέση του στα φθορίζοντα χρώματα και ξεβάμματα από χλωρίνη που έντυσαν τα rave παιδιά των early 90s. Neon μπλε και κίτρινο ήταν ένας επιτρεπτός χρωματικός συνδυασμός, ενώ jean σαλοπέτες και strapless λίκρα μπλουζάκια αναδεικνύονται στα απόλυτα στιλιστικά φετίχ της δεκαετίας.

Το λίκρα έγινε το αγαπημένο υλικό πολλών κατασκευαστών, ενώ καθώς η δεκαετία προχωρούσε το κιτς γινόταν ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο, καθώς τα ρούχα είχαν αδιευκρίνιστες σιλουέτες, ασυνεπείς χρωματικούς συνδυασμούς και σχετίζονταν με ατυχή στυλιστικά trends όπως το color blocking και τα baggy pants (προς το τέλος της δεκαετίας).

Μία μικρή στροφή που έγινε το 1993 από τα fashion houses στη δεκαετία του 20 πνίγηκε γρήγορα από την ακαλαισθησία των 90s.