Sportmax SS24: Ένα δυστοπικό show που ανέδειξε ήδη τα 4 πιο δυνατά trends

Ναταλία Κατσακιώρη
Sportmax SS24: Ένα δυστοπικό show που ανέδειξε ήδη τα 4 πιο δυνατά trends

H «Μπαλάντα Ενός Κηπουρού» είναι ο τίτλος της νέας συλλογής του οίκου Sportmax.

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ίσως βρεθούμε σε ένα υπόγειο φυτώριο. Ένα είδος περίεργου κήπου, που θυμίζει περισσότερο εργαστήριο παρά ένα κομμάτι της πραγνατικής φύσης. Η μητρόπολη από πάνω του βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση, όμως σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένας καταπράσινος, μυστικός κήπος που φιλοξενεί τα πιο σπάνια είδη λουλουδιών και φυτών, αποτρέποντας την εξαφάνισή τους. Αυτό είναι το αφήγημα πάνω στο οποίο βασίστηκε το φετινό show του οίκου Sportmax, που είδαμε πριν λίγες ώρες στο Μιλάνο.

https://www.instagram.com/reel/CxfcrI6IWZI/

Δυστοπικό; Μπορεί, αλλά παράλληλα και πέρα για πέρα ρεαλιστικό, αν κρίνει κανείς την εξέλιξη της κλιματικής κρίσης, έτσι όπως τη βιώνουμε στη χώρα μας, αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Η ιδέα του εργαστηρίου αναπτύχθηκε με έναν τρόπο και στην αισθητική της συλλογής, που μας έφερε μια σύγχρονη εργαστηριακή στολή, σε pure white, μέσα από το tailoring. Άνθρωποι που ζουν σε υπόγεια εργαστήρια, ντυμένοι με φουτουριστικές στολές, γεμάτες edgy στοιχεία όπως τα γεωμετρικά, ακραία off shoulders και οι τεράστιοι γιακάδες που φθάνουν σχεδόν μέχρι το σαγόνι. Τα υφάσματα είναι μαλακά, ενώ παράλληλα παίρνουν εύκολα δομή, τονίζουν την αντίθεση μιας αίσθησης που από τη μία σε κάνει να νιώθεις άνετα, και από την άλλη εντελώς άβολα. Όπως λίγο-πολύ παρακολουθούμε και τα τεκταινόμενα.

MFW: Η SS24 συλλογή του οίκου Prada θέλησε να αφήσει τα ρούχα να «μιλήσουν» -Και το έκαναν

Sportmax-S24-030.jpg

Η Sportmax είναι ένας οίκος που φημίζεται για το ανατρεπτικό tailoring και τη new age αισθητική, την οποία έφερε στις τελευταίες του συλλογές. Celebrities όπως η Hailey Bieber προτιμούν τα σύνολά του, συστήνοντάς μας ένα νέο office style, με sexy θηλυκές γραμμές, mini και σακάκια που ξεχωρίζουν για τη δομή τους.

https://www.instagram.com/reel/CxfpdUVqTmO/

Εκτός, όμως, από αυτά που θεωρούνται πλέον και μέρος του DNA του brand, για την άνοιξη του 2024 είδαμε και πολλές διαφάνειες, Y2K επιρροές, minimal thong ψηλοτάκουνα mules και πολλά looks που αποθεώνουν το no pants trend στο catwalk. Παρακάτω ξεχωρίσαμε τις πιο ιδιαίτερες τάσεις που ανυπομονούμε να φορέσουμε την επερχόμενη άνοιξη.

Tα 4 trends που ξεχωρίσαμε: