Πώς να ψωνίσεις second hand ρούχα σαν στυλίστας- Τα μυστικά των style experts

Ναταλία Κατσακιώρη
Πώς να ψωνίσεις second hand ρούχα σαν στυλίστας- Τα μυστικά των style experts
Valentina Valdinoci/IMAXTREE.COM

Όλες οι συμβουλές και τα κόλπα που πρέπει να ξέρεις για να δημιουργήσεις μία νέα γκαρνταρόμπα με ελάχιστο budget.

Αν είσαι φανατική της μόδας, τότε θα ξέρεις σίγουρα ότι οι τάσεις φεύγουν και επιστρέφουν. Κάποιες φορές ανανεώνονται, άλλες πάλι επανέρχονται ακριβώς όπως τις είχαμε δει και φορέσει παλιότερα. Πράγμα που σημαίνει, ότι δεν πετάμε ποτέ τα διαχρονικά (ή και μη) κομμάτια της ντουλάπας μας, αλλά τ απαοθηκεύουμε και τα αξιοποιούμε ανάλογα. Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα της μαμά ή της γιαγιάς μας, που ανάμεσα τους μπορείς να βρεις θησαυρούς, πίστεψε με. Ρούχα ποιότητας που, όταν ξαναγίνονται trend θα τρέξεις να αγοράσεις σε κάποια fast fashion αλυσίδα.

Αυτή τη φορά πες όχι. Βάλε στη ζωή σου το second hand shopping, δηλαδή τα ψώνια από καταστήματα με vintage ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Εκεί θα βρεις διαχρονικά αλλά και ιδιαίτερα items που θα γίνουν τα νέα σου αγαπημένα. Ξέρω πώς έχεις ήδη ερωτήσεις, γιατί στην Ελλάδα το vintage hunting είναι ακόμη σε ένα πρώτο στάδιο, οπότε και σου έχω ετοιμάσει τις κατάλληλες συμβουλές, που χρησιμοποιούν οι πιο ενημερωμένοι στυλίστες, γιατί θα πρέπει να ξέρεις ότι πολλά από τα super extravagant κομμάτια που βλέπεις σε editorials προέρχονται από προσωπικές συλλογές.

vintage-shopping-ht-week-street-style-(7).jpg

Κάνε καταγραφή της ντουλάπας σου.

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς και να αρχίσεις να παίρνεις απλώς πράγματα που σε ενθουσιάζουν σε ένα second μαγαζί, αν σκεφτείς ότι οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Αλλά το mentality του vintage shopping είναι ακριβώς το αντίθετο: παίρνουμε μόνο ότι χρειαζόμαστε.

Να είσαι ανοιχτή στο «ξαφνικό».

Και τι εννοώ με αυτό; Μπορεί εσύ να έχεις στο νου σου ότι αυτή την περίοδο θέλεις ένα μονόχρωμο πανωφόρι και να πέσει στα χέρια σου ένα bohemian, patchwork αριστούργημα. Δεν είναι δυνατόν να το χάσεις! To ίδιο ισχύει και για τα μεγέθη: παίξε με τα όρια του εφαρμοστού και του oversized, μην κολλάς στο ιδανικό fitting.

Επιβεβαίωσε τις πηγές σου.

Αυτό αφορά κυρίως τα καταστήματα που έχουν και designer items, δηλαδή κομμάτια σχεδιαστών από περασμένες σεζόν, που είναι σε καλή κατάσταση και μεταπωλούνται. Εκεί χρειάζεται προσοχή, αφού η τιμή τους δεν θα είναι η κλασική χαμηλή τιμή ενός second hand item. Βεβαιώσου για τη γνησιότητα και ρίξε μία ματιά στο αρχείο των σχεδιαστών, αν δεν το έχεις με το fashion history.

https://www.instagram.com/p/Cc3LM_tF_yK