Από τον Yves Saint Laurent και τον Gucci στο Hollywood: O Tom Ford μέσα από τα λόγια του

Από τον Yves Saint Laurent και τον Gucci στο Hollywood: O Tom Ford μέσα από τα λόγια του

Αυτές είναι οι πιο αξιομνημόνευτες ατάκες του ταλαντούχου Αμερικανού σχεδιαστή

Ο Tom Ford δεν υπήρξε ποτέ χαμηλών τόνων. Ο σχεδιαστής έχει συνηθίσει να προκαλεί, είτε με τις συλλογές του, είτε με τις διαφημιστικές καμπάνιες του label του, είτε με την δουλειά του στον κινηματογράφο. Πάντα εξωστρεφής, ο Ford δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για ό,τι αφορά τον ίδιο αλλά και την δουλειά του. Και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τον γνωρίσουμε περισσότερο.

Για τον τρόπο ζωής του: «Η πραγματική μου ζωή δεν είναι αυτός ο φανταστικός κόσμος του Tom Ford- με γυμνά κορίτσια να ρίχνουν κολόνια παντού. Περισσότερο μένω στο σπίτι μου, βλέποντας Friends».

Για τον οίκο Gucci: «Δεν θα μπορούσα να ενδιαφέρομαι λιγότερο για τον Gucci όταν πρωτοπήγα- αλλά λίγο μετά την άφιξή μου, ενδιαφέρθηκα πολύ».

Για τον σύντροφό του, Richard: «O Richard σπανίως έχει κάτι καλό να πει για τη δουλειά μου. Είναι σαν να ξαναζώ με την μητέρα μου».

Για τη διαφορά ανάμεσα στη γυναίκα του οίκου Gucci και αυτή του Yves Saint Laurent: «Η γυναίκα Gucci- ξέρεις ακριβώς τι ψάχνει. Η γυναίκα Saint Laurent θα σε βασσανίσει λίγο πρώτα. Μπορεί να κάνετε σεξ, αλλά πρώτα θα ρίξει λίγο καυτό κερί επάνω σου».

Για τις προκλητικές διαφημιστικές του καμπάνιες: «Υποθέτω πως ναι, μάλλον μου αρέσει να προκαλώ, αλλά είναι και κοινός κανόνας του marketing: βάλε ένα μπουκάλι άρωμα στο στήθος ή ανάμεσα στα πόδια μίας γυναίκας- και οι άντρες θα το προσέξουν».

Για τις πολιτικές του φιλοδοξίες: «Έχουμε τον Εξολοθρευτή για κυβερνήτη, και είχαμε έναν ηθοποιό για πρόεδρο, γιατί να μην έχουμε έναν fashion designer για γερουσιαστή;».

Για την συμβουλή που του έδωσε ο Karl Lagerfeld: «Θυμάμαι να μιλάω στον Karl πριν από χρόνια όταν ήμουν στον Gucci. Ήμασταν έξω μόνοι μας για δείπνο και του λέω "Karl, όλα αυτά τα καταπληκτικά πράγματα συμβαίνουν τόσο γρήγορα, και νιώθω ότι δεν μπορώ να τα επεξεργαστώ". Και μου απάντησε: "Και ούτε θα μπορέσεις. Αλλά αργότερα, θα τα σκέφτεσαι και θα μπορέσεις να τα επεξεργαστείς και να τα εκτιμήσεις"».

Διαβάστε ακόμα:
Γιατί φοράμε ψηλοτάκουνα;
Η&M: Οι συνεργασίες του brand που άλλαξαν τον ρου της μόδας
Στον μαγικό κόσμο του Irving Penn