Suit me: Όλοι οι νέοι τρόποι να φορέσεις το κοστούμι

Διονυσία Καλαποθαράκου
Suit me: Όλοι οι νέοι τρόποι να φορέσεις το κοστούμι

Φέτος θα δεις πόσο θηλυκό μπορεί να γίνει ένα ανδρικό κομμάτι.

810

Όταν μιλάμε για κοστούμια υπάρχουν πολλές προφανείς παγίδες που πέφτουμε εμείς οι γυναίκες: κακή εφαρμογή, φθηνό ύφασμα που τσαλακώνει εύκολα, corporate στυλ, καθόλου θηλυκό και κατάλληλο μόνο για το γραφείο. Αποτέλεσμα όλων αυτών των κακοτοπιών είναι να έχουμε στην ντουλάπα μας μία ολόκληρη «στρατιά» τέτοιων ρούχων είτε φοράμε όταν δεν έχουμε τι άλλο να βάλουμε στο γραφείο, είτε δεν φοράμε καθόλου. Και εδώ ο κόσμος της μόδας έρχεται να αναρωτηθεί φέτος πώς γίνεται ένα τόσο basic και κλασικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας να μην εξελίσσεται στυλιστικά; Φέτος στις συλλογές των μεγαλύτερων οίκων μόδας δεν είδαμε μία και μόνο μία επικρατούσα σιλουέτα, πράγμα ιδιαιτέρως καλό για την πολυμορφία της μόδας. Το μήκος του σακακιού, το πλάτος των ώμων, το μέγεθος του πέτου, το αν θα είναι το σακάκι boxy ή μεσάτο, όλα παίζουν.

julia roberts

Oversized παντελόνια, ρίγες και ανατρεπτικό μπορντό χρώμα
Στο οίκο Balenciaga, παραδείγματος χάριν, είδαμε ένα μεσάτα, σταυρωτά σακάκια με στρογγυλεμένους ώμους φορεμένα με ίσια παντελόνια, λευκές 90s μπότες και μπλούζες σε έντονες, μοβ αποχρώσεις. Αν δεν είναι αυτό extreme τρόπος να φορέσεις το κοστούμι σου τότε ποιος είναι; O Phillip Lim «έπαιξε» με τις αντιθέσεις δημιουργώντας tweed κοστούμια με διαφορετικό print σε παντελόνι και σακάκι. ; Στον οίκο Lemaire, ο οποίος έχει δημιουργηθεί από πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Hermès, το μήκος του σακακιού ήταν πολύ μακρύ και στο τελείωμα, στις τσέπες και στο πέτο, ήταν ξώραφο. «Για να μπορείς να φορέσεις το κοστούμι σου κάθε μέρα πρέπει να είναι άνετο, από ελαφρύ ύφασμα και φυσικά ανεπίσημο», εξήγησε στην Βρετανική Vogue o Christophe Lemaire.

o WINONA RYDER 900

Η Julia Roberts στα 90s
«Αν μια γυναίκα μπει στην διαδικασία να αγοράσει ένα κοστούμι, το κάνει γιατί θέλει να εντυπωσιάσει. Γιατί λοιπόν να μην το κάνει σωστά και να πάρει κάτι βαρετό και συνηθισμένο», αναρωτιέται η Αmy Smilovic, founder του brand Tibi. Kαι έχει απόλυτο δίκαιο. Παρατηρώντας φωτογραφίες της Julia Roberts, Kim Basinger και Winona Ryder από τα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα και του ενενήντα βλέπεις ότι έδιναν στο κοστούμι τον casual χαρακτήρα, από τη μία, και την ιδιαιτερότητα, από την άλλη, που του ταιριάζει και του αξίζει και έβγαζαν μία άνεση και μία φυσικότητα μέσα σε ένα «απαιτητικό» κομμάτι. Αυτός είναι λοιπόν ο στυλιστικός στόχος για φέτος, να προσαρμόσεις το κοστούμι στις ανάγκες τις καθημερινότητάς σου, αν το βγάλεις από την ναφθαλίνη και τα καθωσπρέπει όρια και να το βάλεις με τρόπο τόσο μοναδικό που θα σου προσφέρει αυτοπεποίθηση και γοητεία. Γίνε η «Pretty Woman» του γραφείου σου, μπορείς!

H Winona Ryder στα 90s