Οικιακή Οικονομία: Πώς να βγάλεις το χνούδι από το παλτό σου

Οικιακή Οικονομία: Πώς να βγάλεις το χνούδι από το παλτό σου

Xωρίς φυσικά να χρειαστεί να το πας καθαριστήριο. Μόνη σου, εύκολα και απλά!

giphy 1

Η λογική λέει πως όταν θέλουμε να καθαρίσουμε το αγαπημένο μας παλτό που είναι γεμάτο χνούδια και τρίχες –γιατί κάναμε το λάθος να το φορέσουμε με fluffy πουλόβερ που μαδάει ή με faux fur γιλέκο από πάνω του, προσπαθώντας να ζεσταθούμε και να κάνουμε ταυτόχρονα layering- το πάμε καθαριστήριο. Επειδή όμως δεν πρυτανεύει πάντα η κοινή λογική και καμιά φορά μπορεί απλά να σκεφτούμε τι θέλουμε να φορέσουμε λίγα λεπτά μόνο πριν χρειαστεί να φύγουμε από το σπίτι, σου γράφουμε παρακάτω 3 εύκολες, απλές και πρακτικές λύσεις για να το καθαρίσεις και να βγει έξω με το πανωφόρι σου πεντακάθαρο και «άτριχο».
First tip: Σελοτέιπ
Kόβεις ένα κομμάτι από σελοτέιπ ή μονωτική ταινία και το κολλάς πάνω στο ρούχο που θες να καθαρίσεις. Το χνούδι θα κολλήσει πάνω του και με το που το τραβήξεις θα απομακρυνθεί από το ρούχο. Ερασιτεχνικός τρόπος ναι, αλλά πρακτικός!

Second tip: Boύρτσα
Όχι αυτές με τις οποίες χτενίζεις τα μαλλιά σου, μην μπερδευτείς. Εδώ καλά-καλά δεν προλαβαίνεις να καθαρίσεις το παλτό, δεν χρειάζεται να μπαίνεις πάλι για λούσιμο. Μιλάμε για ειδικές βούρτσες για καθαρισμό ρούχων που υπάρχουν στο εμπόριο, είναι οικονομικές και λειτουργούν περίπου όπως το σελοτέιπ. Βουρτσίζουμε δηλαδή τα ρούχα μας και τα χνούδια κολλάνε πάνω στη βούρτσα αφήνοντας το ύφασμα καθαρό.
Τhird tip: Ξυραφάκι
Άλλη μία D.I.Y. προσπάθεια να καλύψεις το λάθος που έκανες και δεν το πήγες καθαριστήριο όταν έπρεπε. Βάζει το κοφτερό ξυράφι πάνω στο ρούχο που θες να καθαρίσεις και το τεντώνεις. Στη συνέχεια με προσοχή, για να μην κοπείς, «μαζεύεις» το χνούδι από πάνω του. Επειδή μία απότομη κίνηση μπορεί να σου κοστίσει είτε μία τρυπούλα στο ρούχο, είτε ένα κόψιμο στο χέρι, τη συγκεκριμένη λύση την αφήσαμε για το τέλος. Αν θες να συνδυάσεις ρίσκο και καθαριότητα... be our guest!