Έξι πρακτικά tips για να βεβαιωθείς ότι πλένεις σωστά το jean σου

Έξι πρακτικά tips για να βεβαιωθείς ότι πλένεις σωστά το jean σου

Κρίμα δεν είναι να μην φροντίζεις σωστά το ρούχο που φοράς περισσότερο από όλα;

Alexa Chung vetements jeans 940 1

Τα jeans είναι πιθανώς τα κομμάτια που χρησιμοποιείς περισσότερο από όλα τα άλλα στην γκαρνταρόμπα σου. Είναι τα ρούχα που φοράς το Σαββατοκύριακο, σε μία βραδινή σου έξοδο και ακόμη και στο γραφείο, αν δεν έχεις αυστηρό dress code. Mε όλη αυτή τη χρήση, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να έχεις αναρωτηθεί για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα φροντίσεις και να τα πλύνεις. Γιατί πίστεψέ μας, το να τα βάλεις απλά στο πρόγραμμα για τα σκούρα στο πλυντήριο, δεν είναι η λύση.
Ενώ υπάρχουν πολλά tips που μπορείς να εφαρμόσεις για να βεβαιωθείς ότι φροντίζεις το denim σου, αποδεικνύεται στην πράξη ότι κάνεις λάθη που δεν θα μπορούσες να προβλέψεις, όπως παραδείγματος χάριν ότι το βάζεις, αφού πλυθεί, στο στεγνωτήριο σε υψηλές θερμοκρασίες. Όχι μόνο αυτό θα συρρικνώσει το jean σου, αλλά μπορεί επίσης να αλλάξει και τη γραμμή του. Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις πώς να πλένεις τα jeans σου με τον σωστό τρόπο, για να μην πάθει το αγαπημένο σου παντελόνι τα παραπάνω ευτράπελα συγκεντρώσαμε για εσένα τα top μυστικά καθαρίσματος και πλυσίματος. Καλή επιτυχία την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πλύνεις τα βρώμικα denim σου.

LFW STREET DAY2 9
  • Πρέπει να πλένεις το jean σου μετά από τις 5-10 φορές που το βάζεις, ανεξαρτήτως του αν έχουν εμφανώς λερωθεί.
  • Εάν ανησυχείς ότι από το πολύ συχνό πλύσιμο στο πλυντήριο το jean σου μπορεί να ξεθωριάσει, τότε μπορείς πριν το βάλεις σε κρύο νερό με ξύδι για μία ώρα και μετά να το κρεμάσεις να για να στεγνώσει.
  • Εάν όμως δεν θες να τα καθαρίσεις στο χέρι και επιμένεις στη λύση του πλυντηρίου, τότε πρέπει να γυρίζεις τα jean σου προς τα έξω για να τα προστατεύσεις από το ξεθώριασμα.
  • Στο χέρι τα denim παντελόνια μπορούν να πλυθούν χρησιμοποιώντας κρύο νερό και λίγο απορρυπαντικό. Άφησε τα μέσα στη λεκάνη για περίπου 15 έως 30 λεπτά και μετά τα ξεπλένεις. Για να βεβαιωθείς ότι καθάρισαν, δοκίμασε να επαναλάβεις αυτή τη διαδικασία δύο έως τρεις φορές.
  • Αν τα πλένεις στο χέρι και θες να τα στύψεις φρόντισε να τα τυλίξεις σε σχήμα κυλίνδρου και να τα πιέσεις ελαφριά για να βγάλουν το νερό έξω. Στη συνέχεια τα κρεμάς στα σχοινιά απλώματος για να στεγνώσουν φυσικά.
  • Όταν χρησιμοποιείς το στεγνωτήριο για να στεγνώσεις τα jeans σου, πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις ρυθμίσει το μηχάνημα σε μεσαία / χαμηλή θερμοκρασία.