Πώς θα αποθηκεύσεις σωστά τα χειμερινά ρούχα σου; (video)

Πώς θα αποθηκεύσεις σωστά τα χειμερινά ρούχα σου; (video)

Μερικά tips για να γίνει βρεις τα χοντρά ρούχα σου σε καλή κατάσταση και τον επόμενο χειμώνα.

Ο Μάρτιος μάς άφησε και ο κατ’ εξοχήν ανοιξιάτικος μήνας είναι εδώ. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε πώς θα αποθηκεύσουμε σωστά τα χειμερινά ρούχα, τα πουλόβερ, τις γούνες και τα παλτό, ώστε να μην πιάνουν χώρο στην ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα, αλλά και να τα βρούμε σε εξίσου καλή κατάσταση και τον επόμενο χειμώνα.

Πριν βιαστείς, όμως, να τα αποθηκεύσεις σε σακούλες, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, ώστε τα ρούχα σου να είναι σαν καινούρια μόλις τα χρειαστείς ξανά.

Πλύνε τα ρούχα πριν τα βάλεις στο πατάρι

Όσο χρονοβόρο κι αν σου φαίνεται, είναι απαραίτητο να πλύνεις όλα τα ρούχα που θέλεις να αποθηκεύσεις. Μην τα χωρίσεις σε αυτά που έχεις φορέσει και θέλουν πλύσιμο και σε αυτά που δεν έχεις φορέσει, άρα είναι καθαρά. Όλα τα ρούχα χρειάζονται πλύσιμο, ειδικά αυτά που δε φορούσες και είχες ξεχάσει σε κάποια ντουλάπα μιας και σίγουρα έχουν συγκεντρώσει οσμή και σκόνη.

Σιδέρωσε τα ρούχα

Το σιδέρωμα είναι σημαντικό, ώστε να γίνει σωστή αποστείρωση. Μόνο αν δε διαθέτεις αρκετό χώρο και αναγκαστικά στριμώξεις σε μερικές κρεμάστρες τα ρούχα, τότε μπορείς να αποφύγεις αυτό το βήμα.

winter

Χώρισέ τα ανά κατηγορία

Κάνε μια ξεχωριστή στήλη με τα πουλόβερ, άλλη για τα παλτό και άλλη για τα παντελόνια. Επίσης, είναι σημαντικό να βάλεις τα σκουρόχρωμα μαζί και τα ανοιχτόχρωμα μαζί. Κι αυτό, γιατί σίγουρα δε θέλεις κανένα λευκό ρούχο να έρθει σε επαφή με κάποιο σκουρόχρωμο, το οποίο μπορεί να ξεβάψει, αν στο πατάρι ή την ντουλάπα υπάρχει υγρασία.

Χρησιμοποίησε τις ειδικές σακούλες αποθήκευσης

Μην προτιμήσεις πλαστικές σακούλες για την αποθήκευση των ρούχων σου, διότι οι συγκεκριμένες σακούλες συγκρατούν υγρασία. Στην αγορά υπάρχουν ειδικές σακούλες αποθήκευσης ρούχων, οι οποίες από τη μία πλευρά έχουν ύφασμα με αποτέλεσμα τα ρούχα σου να «αναπνέουν» και να μην κινδυνεύουν από υγρασία.

Προστασία από σκώρους

Ειδικά τα μάλλινα ενδύματα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν αντισκωρική προστασία. Μέσα σε κάθε σακούλα, λοιπόν, μπορείς να τοποθετήσεις ειδική αντισκωρική σκόνη ή φακελάκια, τα οποία θα προστατεύσουν τα ρούχα σου για μια ολόκληρη σεζόν.

Παρακολούθησε στο παρακάτω βίντεο ένα φανταστικό κόλπο για τη σωστή αποθήκευση των μπουφάν σου, ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο!



Cover photo: @koeffie

Διάβασε ακόμα: Δεν ξέρεις πώς να δέσεις το μαντήλι σου; Στο παρακάτω video θα δεις τους πιο στυλάτους τρόπους