Πώς θα καθαρίσεις τα suede ρούχα και αξεσουάρ σου πριν τα αποθηκεύσεις

Διονυσία Καλαποθαράκου
Πώς θα καθαρίσεις τα suede ρούχα και αξεσουάρ σου πριν τα αποθηκεύσεις

Tρία εύκολα tips για να είναι και του χρόνου σαν καινούργια, όταν χρειαστεί να τα ξαναφορέσεις.

suede

Περίοδος «ανακατατάξεων» στην γκαρνταρόμπας μας καθώς σιγά-σιγά μαζεύουμε τα βαριά, χειμωνιάτικα ρούχα για να κάνουμε χώρο στα συρτάρια και στην ντουλάπα μας για τα πιο ελαφριά, καλοκαιρινά μας κομμάτια. Είναι σημαντικός όμως ο τρόπος που θα τα καθαρίσουμε και θα τα αποθηκεύσουμε για να τα βρούμε του χρόνου σαν καινούργια. Ειδικά αν πρόκειται για ευαίσθητα υλικά όπως το suede. Αν έχεις σακάκια, φορέματα, παπούτσια και τσάντες από αυτό το υλικό ακολούθησε τις τρεις συμβουλές μας παρακάτω πριν τα μαζέψεις, για να παραμένει η υφή τους απαλή και το χρώμα τους λαμπερό και σε έξη μήνες από τώρα που θα τα ξαναφορέσεις.

#1 Αγόρασε από το σούπερ μάρκετ ειδικό σπρέι καθαρισμού για suede ρούχα και παπούτσια. Με αυτό ψέκασε μία καθαρή βούρτσα και τρίψε ελαφριά το ρούχο πριν το αποθηκεύσεις. Υπάρχουν, επίσης, και σπρέι που κάνουν το συγκεκριμένο υλικό αδιάβροχο αν θες να περάσεις και με ένα τέτοιο τα παπούτσια σου για να είσαι σίγουρη πως δεν θα καταστραφούν την επόμενη χρονιά αν τα φορέσεις και βρέχει.
#2 Με την ειδική βούρτσα «χτένισε» όλο το κομμάτι προς τα μία κατεύθυνση ώστε να μην χάσουν τη λάμψη τους οι λεπτές τριχούλες του υφάσματος.
#3 Αποθηκεύετε τα suede σωστά και λέγοντας «σωστά» εννοούμε μέσα σε βαμβακερές θήκες που αφήνουν τα ρούχα και τα παπούτσια να αναπνέουν ενώ ταυτόχρονα τα προστατεύουν από τη σκόνη.
Δες επίσης: Μπορεί να είναι ακόμα Απρίλιος αλλά ήδη ξέρουμε ποια παπούτσια θα φοράμε όλο το καλοκαίρι