Έπεσε βαφή μαλλιών στα ρούχα σου; Δες πώς θα απομακρύνεις τον λεκέ!

Διονυσία Καλαποθαράκου
Έπεσε βαφή μαλλιών στα ρούχα σου; Δες πώς θα απομακρύνεις τον λεκέ!

Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο εγχείρημα!

bcormier art 89593973 201406961128545 2928274455189836157 n

Τα κομμωτήρια ανοίγουν τη Δευτέρα και αν δεν είναι αυτό χαρμόσυνο νέο εν μέσω καραντίνας τότε ποιο είναι; Αλλά επειδή και αυτά θα ανοίξουν με περιορισμούς για την προστασία μας από τον COVID-19 (απόσταση ανάμεσα στους πελάτες στα δύο μέτρα, επίσκεψη μόνο κατόπιν ραντεβού κ.α.) είναι πιθανό να μην βρούμε αμέσως ραντεβού και να χρειαστεί να βάψουμε για ακόμα μία φορά μόνες μας τα μαλλιά μας στο σπίτι. Αυτό δεν σημαίνει μόνο αγωνία για το αν θα μας πετύχει το χρώμα αλλά και για το αν θα καταφέρουμε να μην λερώσουμε με βαφή μαλλιών τα ρούχα και τις πετσέτες μας. Πράγμα δύσκολο… το δεύτερο, για το πρώτο είμαστε πιο αισιόδοξες.

Η πρότασή μας αρχικά είναι να φορέσουμε κάτι άνετο και σχετικά παλιό (δηλαδή αναλώσιμο) όταν βάψουμε τα μαλλιά μας, ώστε να μην έχουμε ένα extra άγχος με τυχόν λεκέδες από βαφή. Και πάλι βέβαια δεν σημαίνει πως θέλουμε το συγκεκριμένο ρούχο ή η πετσέτα να καταστραφούν, το αντίθετο! Γι΄αυτό σου παρουσιάζουμε παρακάτω πώς να τα καθαρίσεις αν σχηματιστεί πάνω τους λεκές από ξανθιά, κόκκινη ή καστανή βαφή μαλλιών.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να τα καθαρίσεις: να χρησιμοποιήσεις δύο κουταλάκια μαγειρική σόδα διαλυμένα σε ένα ποτήρι λευκό ξίδι ή μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων και μία κουταλιά αμμωνία, πάλι μέσα σε ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό. Ρίξε πάνω στο λεκέ μικρή ποσότητα από το μείγμα σου και άφησέ το να ποτίσει το ρούχο για μία ώρα. Στη συνέχεια τρίψ’ το και αφού εξαφανιστεί ο λεκές, ξέπλυνέ το κατευθείαν κάτω από τη βρύση και βάλ’ το στο πλυντήριο στο κανονικό πρόγραμμα πλύσης του. Αν υπάρχουν σκιές στο σημείο του λεκέ επανέλαβε άμεσα τη διαδικασία πριν στεγνώσει το ρούχο. Καλή επιτυχία και ελπίζουμε να σου φανεί αχρείαστο το tip μας.
Δες επίσης: H Kate Middleton, φορώντας ένα συγκεκριμένο φόρεμα, βοήθησε με τον τρόπο της γιατρούς και νοσηλευτές