Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αγοράζουμε παπούτσια στη μετά Covid-19 εποχή;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αγοράζουμε παπούτσια στη μετά Covid-19 εποχή;

Αν βγεις για shopping αυτές τις ημέρες υπάρχουν κάποιοι νέοι υγειονομικοί κανόνες που πρέπει να τηρήσεις.

Τα καταστήματα έχουν ανοίξει κανονικά εδώ και μέρες και το shopping με τη φυσική, και όχι τη διαδικτυακή, μας παρουσία μπορεί να γίνει πολύ εύκολο και ασφαλές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθούμε κάποιους συγκεκριμένους κανόνες, ειδικά όταν θέλουμε να αγοράσουμε παπούτσια, σαν και αυτούς που θα σου αναλύσουμε ευθύς. Αρχικά πρέπει να φοράμε κοντά καλτσάκια μίας χρήσης ακόμα και όταν σκοπεύουμε να πάρουμε σανδάλια ή πέδιλα, κομμάτια δηλαδή που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα φορούσαμε με κάλτσες αλλά σκέτα.

Copenhagen str S20 274

Επίσης τα μαγαζιά είναι υποχρεωμένα να απολυμαίνουν τα ίδια τα υποδήματα αλλά και τα κουτιά τους κάθε φορά που κάποιος τα δοκιμάζει ώστε στην περίπτωση που δεν τα αγοράσει να είναι ασφαλές το να τα φορέσει η επόμενη πελάτισσα. Εκπρόσωπος του αγαπημένου shoe designer των διασήμων, Kurt Geiger, δήλωσε στο βρετανικό Hello πως στα καταστήματα του brand έχει γίνει η σύσταση ό,τι ζευγάρι παπουτσιών δοκιμάζεται από πελάτισσα να μένει μετά σε καραντίνα για 24 ώρες και να μην διατίθεται ξανά για δοκιμή πριν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα.

Μία ακόμα συμβουλή που δίνεται από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων με υποδήματα, αλλά και είδη ρουχισμού, είναι ο καταναλωτής να πηγαίνει μόνος του για ψώνια ώστε να μην συνωστίζεται κόσμος μέσα σε λίγα τετραγωνικά. Μπορούμε πάντα να βγάζουμε φωτογραφίες τις μελλοντικές αγορές μας και να ζητάμε τη γνώμη των φίλων μας στα social. Ό,τι κάναμε και την περίοδο της καραντίνας δηλαδή συν τη χαρά του να δοκιμάζεις πάνω σου κάτι που θες να αποκτήσεις και να βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια κατά πόσο σε κολακεύει!
Δες επίσης: To καλοκαίρι δεν είναι εποχή είναι συναίσθημα και η Calzedonia μας δείχνει πώς να το βιώσουμε έντονα