3 τρόποι να λάμψουν ακόμα περισσότερο τα λευκά ρούχα σου

Μαρία Ροδίτη
3 τρόποι να λάμψουν ακόμα περισσότερο τα λευκά ρούχα σου

Όχι, δε θα χρειαστείς το απορρυπαντικό σου!

Το λευκό είναι ένα πολύ αγαπημένο χρώμα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι ανοιχτόχρωμο, δροσερό και ταιριάζει με κάθε έντονο χρώμα και κάθε είδους print. Ας μη σκεφτούμε τώρα πόσα λευκά T-shirts ή tank tops βρίσκονται μέσα στην ντουλάπα μας. Το λευκό, όσα χρόνια και αν περάσουν, παραμένει διαχρονικό, κομψό και ευκολοφόρετο. Έχει, όμως, και την ιδιαιτερότητα ότι λερώνει πολύ εύκολα και με τα χρόνια χάνει τη λάμψη του.

Ένας λεκές από κρασί ή από κάποιο καλοκαιρινό φρούτο είναι αρκετός για να «κιτρινίσει» το λευκό top μας και μόνο το απορρυπαντικό πλυντηρίου δε φτάνει για να το καθαρίσουμε. Αν μέσα σε όλα αυτά βάλουμε και τα χρόνια που έχουμε στη συλλογή μας ένα συγκεκριμένο ρούχο και το πόσες φορές το έχουμε πλύνει, είναι απολύτως κατανοητό ότι αυτό το fashion item δε θα δείχνει ποτέ ξανά ίδιο, όπως την πρώτη μέρα που το αγοράσαμε. Ή μήπως όχι;

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να κάνεις τις κιτρινίλες να εξαφανιστούν από τα αγαπημένα σου λευκά ρούχα και να επαναφέρεις τη χαμένη λάμψη τους με απλά υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι: μαγειρική σόδα, ασπιρίνη, ξύδι και λεμόνι.

Διάβασε παρακάτω πώς ακριβώς θα χρησιμοποιήσεις το κάθε υλικό και δες το βίντεο.

Μαγειρική σόδα

-Ρίξε το λευκό ρούχο μέσα σε μια λεκάνη γεμάτη νερό, πρόσθεσε μια κούπα με μαγειρική σόδα και άσε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά. Πολύ σύντομα θα δεις ότι το ρούχο σου θα ανακτήσει τη χαμένη λάμψη του.

Ασπιρίνη

-Ρίξε έξι ασπιρίνες μέσα σε μια λεκάνη με νερό, ρίξε μέσα το λευκό ρούχο σου και άσε το για μισή ώρα στο μείγμα. Έπειτα, πάρε το ρούχο και βάλε το στο πλυντήριο, ώστε να πλυθεί καλά με απορρυπαντικό. Μετά το τέλος του πλυντηρίου, το λευκό ρούχο σου θα είναι σαν καινούριο.

Ξύδι και λεμόνι

Αυτά τα δύο υλικά θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις τα λευκά ρούχα και να εξαλείψεις οποιονδήποτε λεκέ υπάρχει σε αυτά. Ανάμειξε ίση ποσότητα ξυδιού με λεμόνι και άσε το ρούχο σου μέσα στο μείγμα για μερικά λεπτά. Μετά από λίγη ώρα θα δεις το λευκό ρούχο σου να λάμπει.



Cover photo: @monikh

Διάβασε ακόμα:Μια ρομαντική λεπτομέρεια αρκεί για να φαίνονται τα ρούχα σου πιο ακριβά