10 office looks απόλυτα σύγχρονα και μέσα στη μόδα

Μαρία Ροδίτη
10 office looks απόλυτα σύγχρονα και μέσα στη μόδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αξιοπρεπούς Εργασίας, ας επαναπροσδιορίσουμε το στυλ στον εργασιακό μας χώρο.

Κάθε χρόνο από το 2008 μέχρι και σήμερα, όλος ο πλανήτης γιορτάζει την 7η Οκτωβρίου ως τη Διεθνή Ημέρα Αξιοπρεπούς Εργασίας. Σκοπός αυτού του παγκόσμιου εορτασμού είναι να καταλάβουν οι πολίτες του κόσμου την έννοια της αξιοπρεπούς εργασίας, η οποία είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την εδραίωση και οικοδόμηση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Η αξιοπρεπής εργασία, όμως, σημαίνει και σεβασμός στο επαγγελματικό περιβάλλον, ο οποίος -εκτός από τη συμπεριφορά και τις πράξεις μας- επέρχεται και με την προσεγμένη παρουσία και εμφάνισή μας. Και για αυτό ακριβώς θα μιλήσουμε σε αυτό το θέμα. Για τα ρούχα που μπορούμε να φοράμε στη δουλειά.

Στο παρελθόν υπήρχε η αντίληψη ότι ένα office look πρέπει να είναι αυστηρό και μονότονο, να αποτελείται από «καθαρές» σιλουέτες και διακριτικά χρώματα, για να μπορούμε να λέμε ότι εκπέμπει τη σοβαρότητα που αναλογεί σε έναν χώρο εργασίας. Και πώς αποτυπωνόταν αυτό πρακτικά; Με pencil μαύρες φούστες και λευκά πουκάμισα ή σκουρόχρωμα, αυστηρά κοστούμια και ψηλοτάκουνες γόβες.

Το 2020, όμως, δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω (εκτός, βέβαια, αν η δουλειά σου έχει πολύ αυστηρό dress code). Σήμερα, όπως θα δεις και στην παρακάτω gallery, μπορείς να ντυθείς στη δουλειά σου κομψά, αλλά και με ευφάνταστο τρόπο. Αντί για το κοστούμι σου, για παράδειγμα, μπορείς να φορέσεις ένα στυλάτο suit dress σε έντονο χρώμα ή αντί για γόβες, να επιλέξεις την άνετη και ultra fashionable λύση των sneakers. Ποιο είναι το νόημα σε όλα αυτά; Να «σπάσεις» τα εργασιακά στερεότυπα με καθημερινά και σύγχρονα office looks σου, που δε σε βάζουν σε καλούπια, και να εντυπωσιάσεις για ακόμη μια φορά τους συναδέλφους σου.

Διάβασε ακόμα: #Styleinspo: 10 σύνολα με ankle boots που μπορείς να φοράς όλο το φθινόπωρο