8 online καταστήματα με μεταχειρισμένα ρούχα που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τα second-hand κομμάτια

Sabine Camhi
8 online καταστήματα με μεταχειρισμένα ρούχα που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τα second-hand κομμάτια

Θα βρεις τα κομμάτια των ονείρων σου που θα σε κάνουν να μοιάζεις με ηρωίδα εποχής!

Ο κορωνοϊός, εκτός που άλλαξε την ζωή μας για πάντα, μας ανάγκασε επίσης να αναρωτηθούμε για τις καταναλωτικές μας συνήθειες και πιο συγκεκριμένα τις αγορές που αφορούσαν τα είδη μόδας. Το shopping therapy ακούγεται ωραίο, αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο το φοβάται ο πλανήτης; Πόσο κακό είναι να αγοράζουμε ένα νέο outfit για κάθε καινούργια περίσταση; Αυτές είναι μερικές ερωτήσεις που είμαστε σίγουρες πως και εσύ ρώτησες τον εαυτό σου τον περασμένο χρόνο. Και τότε ήταν που σκεφτήκαμε το thrift shopping, μαζί με μια αναπάντητη ερώτηση: γιατί δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα;

Γιατί να αγοράζουμε κάτι καινούργιο για να αναβαθμίσουμε την γκαρνταρόμπα μας όταν τα vintage και μεταχειρισμένα κομμάτια μπορούν να κάνουν το ίδιο; Η βιωσιμότητα στη μόδα δεν σημαίνει μόνο να κάνεις αγορές από φιλικές προς το περιβάλλον μάρκες. Σημαίνει επίσης να αλλάζεις τις καταναλωτικές σου συνήθειες, από το να αγοράζεις λιγότερο, έως το να αγοράζεις ρούχα που υπάρχουν ήδη κάπου «εκεί έξω».

Και σου λέμε με σιγουριά πως το thrift shopping είναι πολύ πιο διασκεδαστικό, οικονομικά αποδοτικό και μοναδικό αφού κανένας άλλος δεν θα έχει το ίδιο κομμάτι με εσένα. Εάν καταφέραμε να σου κινήσουμε το ενδιαφέρον, παρακάτω, έχουμε μια λίστα με οκτώ online καταστήματα με vintage ρούχα που κάνουν αποστολή στην Ελλάδα. Από εσώρουχα, έως αξεσουάρ, εδώ θα βρεις τα πάντα!

Δες επίσης: Τα slip dresses θα πρωταγωνιστήσουν στις γκαρνταρόμπες μας μόλις βγούμε από την καραντίνα