Πώς θα πλύνεις τα ρούχα για να μην ξεθωριάζουν και να μη χαλάει η εφαρμογή τους

3 SHARES

Υπάρχει τρόπος για να αποφύγεις την απογοήτευση που έρχεται όταν ένα ρούχο σου καταστρέφεται κατά την πλύση.

Κάνε το εξής σενάριο στο μυαλό σου. Καταφτάνεις στην ντουλάπα σου με το νέο σου απόκτημα. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, ένα φόρεμα. Είναι εκείνες οι πρώτες στιγμές που νιώθεις ότι το αγαπάς. Κυριολεκτικά. Νιώθεις μία ανάγκη να το περιποιηθείς, να το φροντίσεις και να το προστατεύσεις λες και είναι το παιδί σου. Όμως, πριν το φορέσεις και το προβάρεις στον καθρέφτη σου, πρέπει να το πλύνεις. Όλα καλά. Θα μυρίζει και υπέροχα. Δυστυχώς, ξαφνικά το ξαναβλέπεις μετά την πλύση και δεν είναι όπως το είχες αφήσει. Το χρώμα του ξεθώριασε ή η εφαρμογή του δεν είναι πια τόσο καλή όσο στο κατάστημα. Σε πιάνει πανικός και λογικό εδώ που τα λέμε. Γιατί να θες να νιώσεις τέτοια απογοήτευση;

Υπαίτιος για όλα τα παραπάνω είναι φυσικά το πλύσιμο. Το πλυντήριο πολλές φορές δε συμπεριφέρεται στα ρούχα σου με τον υπέροχο τρόπο που τους αξίζει. Αν, δε, αυτά είναι και ευαίσθητα, οι πιθανότητες να παραληφθούν αλάβωτα μειώνονται επικίνδυνα. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να εντάξεις στο πρόγραμμα το πλύσιμο στο χέρι. Μπορεί να είναι πιο κοπιαστικό και βαρετό μερικές φορές, όμως, τελικά, θα έχεις προστατεύσει τα ρούχα σου.

Το βίντεο που βρίσκεται στη συνέχεια σού δείχνει ακριβώς πώς πρέπει να πλένεις κάθε είδους ρούχο, για να το διατηρείς όσο το δυνατόν περισσότερο στην αρχική του κατάσταση.


Δες επίσης: Η Jennifer Lopez μόλις «έσπασε» έναν από τους βασικότερους στυλιστικούς κανόνες

3 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ