Summer Tips: Ο σωστός τρόπος να πλένεις το μαγιό σου για να μη χαλάσει

Νατάσσα Σχοινά
Summer Tips: Ο σωστός τρόπος να πλένεις το μαγιό σου για να μη χαλάσει

Στο πλυντήριο ή στο χέρι; Με ή χωρίς σαπούνι; Οι απαντήσεις στις απορίες σου.

Μία από τις πρώτες σου αγορές στη μετά-lockdown εποχή είναι το μαγιό. Θέλεις ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων ώστε να μπορείς να αλλάζεις. Άλλωστε, κάθε σαββατοκύριακο ή τις καθημερινές μετά τη δουλειά φροντίζεις να ρίχνεις μία βουτιά στη θάλασσα.

Ένας από τους βασικούς σου προβληματισμούς, όμως, μετά από κάθε μπάνιο παραμένει: «Πώς πρέπει να πλένεις τα μαγιό σου για να μη χαλάσουν;».

plisimo magio06

10 κόκκινα μαγιό για να φορέσεις το σαββατοκύριακο στην παραλία


Μπορείς να βάλεις το μαγιό στο πλυντήριο;

Δεν υπάρχει μία απάντηση που να καλύπτει 100% το θέμα. Ουσιαστικά, αυτό εξαρτάται από το ύφασμα του μαγιό, αλλά το πιο ασφαλές είναι να το πλύνεις στο χέρι. Έτσι θα μπορέσεις να προστατεύσεις το ύφασμα και το χρώμα του.

Πλέον, κυκλοφορούν στην αγορά μαγιό που αναγράφουν στην ετικέτα ότι μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο σε συγκεκριμένους βαθμούς, όμως, το handwashing είναι η πιο safe μέθοδος.




Σαπούνι ή Νερό;

Θα ακούσεις να προτείνονται και τα δύο σενάρια. Το κρύο νερό χωρίς καθόλου σαπούνι χρησιμοποιείται όταν ουσιαστικά θες να κάνεις ένα ξέβγαλμα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεις το ύφασμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, προτείνεται ένα απορρυπαντικό μέτριας δράσης σε χλιαρό -όχι καυτό- ή κρύο νερό. Άφησε το μαγιό να μουλιάσει για 30 λεπτά και ξέπλυνέ το.

Ξέχνα τα bikinis! Πέντε ολόσωμα μαγιό για να είσαι beach queen



Πώς θα το στεγνώσεις;

Μη χρησιμοποιείς στεγνωτήρια και σεσουάρ για το μαγιό σου. Αυτά θα μειώσουν σημαντικά τον χρόνο ζωής του. Απλώς άπλωσέ το μετά το σαπούνισμα και το ξέβγαλμα -χωρίς να το στραγγίξεις με τα χέρια- και άφησέ το να στεγνώσει φυσικά.