Watercolor: Έχεις βαρεθεί το tie-dye; Αυτό το trend θα απογειώσει τις εμφανίσεις σου

Sabine Camhi
Watercolor: Έχεις βαρεθεί το tie-dye; Αυτό το trend θα απογειώσει τις εμφανίσεις σου

Και αυτή η τάση έχει έρθει για να μας θυμίσει την παιδική μας ηλικία!

 

Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου ότι είναι το καλοκαίρι του 2019 – περπατάς τους δρόμους της Αθήνας και βλέπεις πολλές που φοράνε έντονα tie-dye κομμάτια. Κάνε fast forward δύο χρόνια αργότερα και η τάση εξακολουθεί να είναι πολύ αγαπητή. Έγινε, μάλιστα, hobby για πολλούς μέσα στην καραντίνα.

Από τους χίπις στην Υψηλή Ραπτική: Η ιστορία πίσω από την τάση του tie-dye

Αν, όμως, το έχεις βαρεθεί λίγο όπως και εμείς, δεν πειράζει. Το καλοκαίρι του 2021 έχει εμφανιστεί μια νέα τάση, το watercolor trend, που μοιάζει πολύ βέβαια με το tie-dye αλλά είναι πιο σοφιστικέ.


https://www.instagram.com/p/CNztw0YoQxi

Η ζωγραφική πάνω στα ρούχα είναι μια πολύ δημιουργική απασχόληση:

Τόσο το tie-dye όσο και το watercolor έχουν μια παρόμοια ελεύθερη μορφή που είναι ελκυστική. Όπως η ζωγραφική με νερομπογιές, έτσι και η τάση του tie-dye, μου θυμίζουν την παιδική μου ηλικία. Είναι δύο πολύ νοσταλγικές τάσεις. Αν επιλέξεις να το κάνεις μόνη σου, θα φτιάξεις κάτι μοναδικό, που δεν υπάρχει πουθενά στην αγορά. Υπάρχουν, όμως, και πολλά brands που προσφέρουν best-selling κομμάτια με watercolor designs.




Για παράδειγμα, η ιδρύτρια ενός brand με έδρα την Βαρκελώνη είπε πως εμπνεύστηκε να δημιουργήσει το δημοφιλές μπλουζάκι Nucleo Top της με watercolor σχέδιο σε μαθήματα βιολογίας, στα οποία ζωγράφιζε κύτταρα. Για όσες θέλουν κάτι λιγότερο αφηρημένο, το label Olivia Rubin με έδρα το Λονδίνο, έχει μια πιο ρομαντική αισθητική. Η συγκεκριμένη σχεδιάστρια έμαθε πώς να ζωγραφίζει με νερομπογιές από τον παππού της.

Εάν είσαι έτοιμη, λοιπόν, να αναβαθμίσεις την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα, συνέχισε παρακάτω για να μάθεις πώς μπορείς να υιοθετήσεις αυτήν την νέα τάση.