Πώς θα πλύνεις το ευαίσθητο, σατέν summer dress σου για να μην καταστραφεί

Νατάσσα Σχοινά
Πώς θα πλύνεις το ευαίσθητο, σατέν summer dress σου για να μην καταστραφεί

Το πλυντήριο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συνήθως απαγορευτικό!

Το καλοκαίρι σε εμπνέει για καλοκαιρινά φορέματα. Είναι η εύκολη επιλογή για όλες εκείνες τις ημέρες της εβδομάδας που η θερμοκρασία είναι ανυπόφορη και δεν μπορείς να νιώθεις τίποτα πάνω σου να σε ακουμπάει.

Άλλο, όμως, τα denim υφάσματα και άλλο οι πιο αέρινες επιλογές που επιτρέπουν στο δέρμα σου να αναπνεύσει. Ποια θέλει να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή της, όταν οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν ήδη δυσμενείς συνθήκες; #notme

The satin love

Το σατέν είναι ένα ύφασμα που μπορεί να σου προσφέρει όλα τα παραπάνω. Φοράς ένα satin dress και νιώθεις κατευθείαν τη διαφορά. Καμία σχέση με τα εκ των πραγμάτων ζεστά -αν και πολύ σικ- παντελόνια.

Οκτώ παντελόνια, σε διαφορετικά στυλ, που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις αυτήν την εποχή



Πέρα από το κομμάτι της θερμοκρασίας, ωστόσο, πρέπει να σκεφτείς και κάτι άλλο: την κομψότητα. Τα σατέν φορέματα φημίζονται για αυτήν. Φέρνουν στο μυαλό κλασικές σταρ του κινηματογράφου. Αποπνέουν μία αίγλη και μία θηλυκότητα.

Η ώρα της πλύσης

Καλά όλα αυτά, αλλά το θέμα της πλύσης είναι δύσκολο. Δε συνίσταται η επιλογή του πλυντηρίου, όπως και με τα περισσότερα ευαίσθητα ρούχα. Τι προτείνεται; Πλύσιμο στο χέρι!

Fashion Hacks: Χάλασε η σαγιονάρα; 3 τρόποι να την επιδιορθώσεις




Τα 4 βασικά βήματα:

  1. Μούλιασε το σατέν φόρεμά σου σε χλιαρό νερό και σαπούνι για ευαίσθητα ρούχα για περίπου 5-10 λεπτά.

  2. Ανάδευε το ρούχο μέσα στο νερό χωρίς να το σφίγγεις πολύ με τα χέρια σου.

  3. Αφαίρεσέ το από το νερό και χρησιμοποίησε τη μέθοδο διπλώνω και πιέζω για να απομακρύνεις την υπερβολική ποσότητα νερού.

  4. Για να στεγνώσει, άπλωσέ το flat πάνω σε μία καθαρή πετσέτα.