Trench coat: Η καμπαρντίνα είναι το πιο hot πανωφόρι της φετινής άνοιξης που πρέπει να αποκτήσεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Trench coat: Η καμπαρντίνα είναι το πιο hot πανωφόρι της φετινής άνοιξης που πρέπει να αποκτήσεις
Photo: Imax Tree

Είναι η νούμερο ένα τάση του street style που πρέπει να εντάξεις στα everyday σύνολα σου.

Εάν υπήρξε ένα πανωφόρι που ήταν φέτος ο απόλυτος πρωταγωνιστής των catwalks, αυτή ήταν αδιαμφισβήτητα η καμπαρντίνα.

Τόσο στις SS22 όσο και στις FW22 συλλογές των πιο διάσημων οίκων, το κλασικό trench coat έκανε την εμφάνιση του σε διάφορες εκδοχές. Ήδη από την πρώτη live fashion week στην Κοπεγχάγη, μετά την έξαρση της πανδημίας, παρατηρήσαμε την στροφή των σχεδιαστών στα πανωφόρια και τα out wears γενικότερα. Αδιάβροχα, jackets και καμπαρντίνες είχαν την τιμητική τους.

London trench coat 2

Και αυτό γιατί η μόδα ανταποκρίνεται πλέον πλήρως στο κάλεσμα της κοινωνίας και βλέποντας τα έντονα καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής, προσαρμόστηκε και μπήκε για ακόμη μια φορά στην υπηρεσία των καταναλωτών.

Το «κυνήγι» της τέλειας καμπαρντίνας.

Εάν ανήκεις στο τυχερό ποσοστό εκείνων των γυναικών που έχεις μια super stylish μαμά ή γιαγιά, τότε η κλασική της καμπαρντίνα είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι. Εάν πάλι δεν έχεις ακόμη ενδώσει στην διαχρονική γοητεία ενός trench coat, τότε σίγουρα πρέπει να μπει στην κορυφή της wish list σου.

New York trench coat 2

Άσε για λίγο στην άκρη τις edgy εκδοχές σε δέρμα (aka matrix style), τα αδιάβροχα και τα διάφορα prints και πήγαινε για την versatile εκδοχή της maxi καμπαρντίνας σε μπεζ, γκρι ή χακί χρώμα, με το ελαφρύ ύφασμα, την ζώνη και τα double breasted κουμπιά, που δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου.

Επικεντρώσου στην γραμμή και την ποιότητα, αφού θα είναι ένα από τα items που θα φοράς για χρόνια. Οι συνδυασμοί με trench coats είναι πραγματικά αναρίθμητοι με το street style των φετινών fashion weeks να μας έχουν δώσει το απαραίτητο inspo.

Τα ανδρόγυνα σύνολα με wide leg παντελόνια, κοστούμια, σακάκια και πουκάμισα είναι σίγουρα από τις πιο elegant επιλογές που μπορείς να κάνεις, με τα αέρινα φορέματα και τις midi φούστες να ακολουθούν, για μία πιο feminine άποψη.

Extra shopping tip: αγόρασε την καμπαρντίνα σου ένα νούμερο μεγαλύτερη, γιατί το layering της πάει πολύ.

Διαβάστε επίσης:

Knitwears: Το πλεκτό φόρεμα είναι το hero piece των ημερών

Straight denim: Το αγαπημένο ίσιο τζιν παντελόνι και οι 4 πιο updated τρόποι να το φορέσεις τώρα

Η Τόνια Σωτηροπούλου με ένα floral φόρεμα που απογείωσε την ανοιξιάτικη διάθεση