Classic vest: Αυτή την άνοιξη το κλασικό γιλέκο θα γίνει το νέο αγαπημένο σου top

Ναταλία Κατσακιώρη
Classic vest: Αυτή την άνοιξη το κλασικό γιλέκο θα γίνει το νέο αγαπημένο σου top
Photo: Instagram/@emilisindlev

Η μόδα αυτή την άνοιξη γίνεται πιο δημιουργική από ποτέ και το κλασικό ανδρικό γιλέκο φοριέται σαν μπλούζα.

Το γιλέκο είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο παλιά και διαχρονικά κομμάτια της ντουλάπας μας, που συνδυάζει το ανδρικό με το γυναικείο κοστούμι. Κομψό και απόλυτα elegant, ήταν συνήθως μέρος των three pieces looks, δηλαδή των outfits που αποτελούνταν από ένα tailored κοστούμι και το κλασικό γιλέκο τους από μέσα, όμως αυτή την φορά έρχεται για να γίνει ο μόνος και απόλυτος πρωταγωνιστής.

Ήδη από την προηγούμενη άνοιξη/καλοκαίρι και μέσα στον χειμώνα τα γιλέκα έκαναν ένα τεράστιο comeback. Εκτός από το υφασμάτινο ανδρικό γιλέκο, είδαμε και τα πλεκτά γιλέκα, τύπου καζάκα, όπως τα λέμε στην Ελλάδα, τα οποία κυριολεκτικά κατέκλυσαν το Instagram feed μας. Σε έντονα αλλά και neutral χρώματα, διαφορετικές υφές και πλέξεις, φορέθηκαν από όλα τα αγαπημένα fashion girls με mini A-line φούστες και wide leg παντελόνια.

Αυτή, όμως, την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι που έρχεται μπροστά μας, το classic vest θα πάρει από μόνο του τα ηνία του styling, αφού θα το δούμε να φοριέται μόνο του σαν top, χωρίς τίποτα άλλο από μέσα. Το συγκεκριμένο trend φορούσε ήδη από πέρυσι η πάντα ενημερωμένη Kendall Jenner, όπως την είδαμε στο Los Angeles, με ένα μαύρο wide leg pants και oat δερμάτινα slides.


https://www.instagram.com/p/CPtX2VsNU4j

Πώς θα φορέσουμε το γιλέκο ως top;

Οι λίγο πιο παλιές σίγουρα θυμόμαστε το πώς είχαμε φορέσει τα γιλέκα στα 00s. Με την τεράστια αυτή επιστροφή του Y2K style δεν θα μπορούσε να μην επανέλθει και το ανδρικό γμας γιλέκο, που τότε είχαμε φορέσει με low rise denims και γραβάτες, με plisse mini φούστες και tank top σε ένα πιο preppy look, ακόμη και με τα capri pants που λατρέψαμε την δεκαετία του 2000.


https://www.instagram.com/p/CUR5EEfAx4e

Ερχόμενοι στο σήμερα, μπορούμε να φορέσουμε και εμείς το γιλέκο μας ως top, συνδυάζοντας το με τα wide leg παντελόνια μας ή με τα baggy jeans μας. Είναι ένα φίνο και κομψό item με προσεγμένη γραμμή, οπότε το παιχνίδι των όγκων στο κάτω μέρος το κάνει άκρως ενδιαφέρον. Μπορούμε πάντα φυσικά να το φορέσουμε και με ένα σακάκι από πάνω, επιλέγοντας διαφορετικό χρώμα στο παντελόνι και το σακάκι, από την ίδια όμως παλέτα, για ένα tone to tone outfit.

Διαβάστε επίσης:

Eco mood: Ο οίκος Ganni λανσάρει την νέα του πλατφόρμα για resale

H Kourtney Kardashian αποκάλυψε το «νυφικό» της και είναι όσο goth πιστεύαμε