5 διαφορετικά σύνολα με flats για να ποντάρεις και εσύ στην άνεση

Ναταλία Κατσακιώρη
5 διαφορετικά σύνολα με flats για να ποντάρεις και εσύ στην άνεση
VALENTINA VALDINOCI/IMAXTREE.COM

Πέντε διαφορετικά outfits, με πέντε διαφορετικά flat παπούτσια που θα απογειώσουν το στυλ της άνοιξης.

Η μόδα μετά την καραντίνα έχει αλλάξει ριζικά. Αλλά ήδη και πριν από τα περίφημα lock downs, η άνεση είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της στην καθημερινότητα μας, ως βασικό προαπαιτούμενο, βάζοντας στην άκρη όλα εκείνα τα βασανιστικά για το γυναικείο σώμα trends. Και δικαίως, αφού η ζωή μας δεν μπορεί πια να ισορροπήσει πάνω σε κουραστικά stilettos, μέσα σε όλη αυτήν την τρελή καθημερινότητα που βιώνουμε.

Εκτός, όμως, από τις αντικειμενικές συνθήκες του εγκλεισμού, που κατάφεραν να συνοψίσουν το στυλ μας λίγο πολύ σε ένα set φόρμες, μπήκαν και άλλα ζητήματα πολύ πιο βαθιά στην μέση: από ο φεμινισμός, το body positivity και το δικαίωμα να φορά η κάθε γυναίκα ότι της αρέσει και ότι την βολεύει, χωρίς αυτό να την καθιστά λιγότερο θηλυκή και sexy.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα: τα flats επανήλθαν στην ζωή μας και μας ξανασυστήθηκαν, με έναν τρόπο τελείως διαφορετικό. Έγιναν πολύ πιο ενδιαφέροντα, πιο cool και μπήκαν στην ρουτίνα μας ως σύμμαχη για το στυλ μας, και όχι ως εχθροί.

Τα πιο fashionable flats της σεζόν.

Καλά, λοιπόν, όλα τα γενικά στοιχεία, αλλά πρέπει να μπούμε και στην πράξη. Ποια είναι τα flats που θα φορέσουμε φέτος; Πώς μπορώ να τα συνδυάσω την άνοιξη;

https://www.instagram.com/p/CUp2R7ZIJL5

Πρώτα από όλα στην καρδιά μας έρχονται τα sneakers με άπειρες επιλογές, σχέδια και χρώματα να κυκλοφορούν στην αγορά. Φέτος τα basketball retro inspired sneakers και τα πολύχρωμα running έχουν την τιμητική τους. Από την άλλη τα loafers είναι ένα ζευγάρι που αγαπήσαμε το χειμώνα και θα συνεχίσουμε να φοράμε, με chunky σόλα ή σε κλασικό ανδρόγυνο στυλ.

Τα fisherman sandals ξεκίνησαν ως τα άσχημα, ορθοπεδικά παπούτσια, είναι όμως πλέον κομμάτι της ντουλάπας μας. Αν θες να αγοράσεις τώρα ένα ζευγάρι, go for the pastels! Οι μπαλαρίνες είναι επίσης ένα ζευγάρι που αγαπάμε να μισούμε. Το 2022 θα τις δεις παντού, σε μαλακό δέρμα, minimal γραμμές και neutral παλέτα.

Τελευταία αφήσαμε την πιο αμφιλεγόμενη τάση της σεζόν στα flats, τα platformed flip flops, δηλαδή τις σαγιονάρες. Επέστρεψαν από τα 00s και θα μας χαρίσουν άνεση και στυλ(ναι πίστεψε το!), με το κατάλληλο styling. Τα wide leg παντελόνια τους πάνε πολύ, όπως και τα ανάλαφρα midi φορέματα.

Τα 5 πιο stylish σύνολα flats:

1. Second skin maxi φόρεμα + running sneakers

2. Fisherman sandals + ολόσωμη φόρμα + καπέλο

4. Paperbag shorts + oversized σακάκι + καλτσάκια + loafers

5. Midi φούστα + blazer + δίπατες σαγιονάρες + statement tote

6. Τζιν παντελόνι + καμπαρντίνα + mini shoulder bag + μπαλαρίνες