Οδηγός αγοράς: Σου έχουμε τα καλύτερα καπέλα για την παραλία αλλά και την πόλη

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Σου έχουμε τα καλύτερα καπέλα για την παραλία αλλά και την πόλη
Photo Credit: Francesca Babbi/IMAXTREE.COM

Το καπέλο φέτος είναι το πιο εντυπωσιακό head piece.

Καλοκαίρι χωρίς καπέλο δεν νοείται. Αν με ρωτάς, ούτε χειμώνας. Και στο λέει αυτό κάποια που ήταν ορκισμένη εχθρός τους μέχρι και πριν μερικά χρόνια. Ήμουν η τυπική αυτή γυναίκα, που θεωρούσα ότι ένα καπέλο έμοιαζε υπερβολικό, γελοίο και ίσως κάπως θεατρικό πάνω μου. Και το τονίζω, μόνο πάνω μου! Γιατί κατά τα άλλα θαύμαζα πάντα τις γυναίκες με καπέλα και θεωρούσα ότι πιο chic ένα ωραίο καλοκαιρινό καπέλο.

Τα τελευταία χρόνια όχι απλώς έχω αλλάξει άποψη, αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να βγω από το σπίτι χωρίς καπέλο, με τον ήλιο να καίει, όχι μόνο στις διακοπές μου και την παραλία, αλλά και μέσα στην πόλη. Είναι η αλλαγή του κλίματος, που έχει κάνει τον ήλιο ανυπόφορο αυτό που μου άλλαξε γνώμη ή απλώς μεγάλωσα; Θα πω ότι δεν είναι τόποτα από τα δύο, απλώς αποφάσισα να αφήσω στην άκρη ανασφάλειες και λοιπά κατάλοιπα της παιδιάστικης άρνησης μου να «βάλω καπέλο», και αγκάλιασα το πιο statement, πλέον, κομμάτι της ντουλάπας μου.

Σε όλη αυτή τη μεταστροφή μου συνέβαλε φυσικά και οι νέες τάσεις, που ανέδειξαν τα καπέλα και τα πολλά διαφορετικά τους σχέδια. Για παράδειγμα τα jockey καπέλα, που κάποτε ήταν συνυφασμένα με το sporty look, τώρα έχoυν γίνει το τέλειο matching για το καθημερινό σου slip dress. Το ίδιο ισχύει και για τα bucket hats, που επέστρεψαν από τα 90s για να γίνουν το πιο βολικό και stylish αξεσουάρ παραλίας.

Τα χρώματα είναι φέτος η απόλυτη τάση, ακόμη και αν πρόκειται για το κλασικό ψάθινο καπέλο σου, που θα βρεις και σε χοντρές, luxurious πλέξεις. Αυτό το καλοκαίρι η ψάθα έκανε κόμπο με το crochet, ενώ τα ιδιαίτερα υφάσματα όπως το denim, το λινό ακόμη και το δέρμα έχουν μπει ακόμη και στα καπέλα παραλίας. Κάνε, λοιπόν, άμεσα μία έρευνα αγοράς και θα δεις ότι υπάρχουν και πολλά ιδιαίτερα ελληνικά brands, που κατασκευάζουν καπέλα στα πιο stylish και fashionable σχέδια.

Τα best buys σου: