Ποια χρώματα δεν πρέπει να φορέσεις αν είσαι καλεσμένη σε γάμο

Ναταλία Κατσακιώρη
Ποια χρώματα δεν πρέπει να φορέσεις αν είσαι καλεσμένη σε γάμο
Photo Credit: Valentina Valdinoci/IMAXTREE.COM

Αυτές οι αποχρώσεις είναι απαγορευτικές και θα καταλάβεις το γιατί.

Υπάρχουν γάμοι στους οποίους το ίδιο το ζευγάρι έχει φροντίσει να ενημερώσει τους καλεσμένους για το dress code. Και καλά κάνουν μεταξύ μας, αφού δεν έχουμε δει και λίγα κατά καιρούς. Από την άλλη φαίνεται ίσως κάπως το να θέτεις τέτοια όρια σε αγαπημένους και φίλους, ειδικά όταν πρόκειται για καλοκαιρινό γάμο, που η κατάσταση είναι από μόνη της κάπως αποπνικτική και το guest dressing έχει ένα βαθμό δυσκολίας παραπάνω.

Βέβαια έχουν υπάρξει και γάμοι, κυρίως αγαπημένων celebrities, όπου κάποιες καλεσμένες φρόντισαν να συζητηθούν-θετικά ή αρνητικά- λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θανατηφόρο, μαύρο, cut out φόρεμα της Kendall Jenner, που φόρεσε πέρυσι σε γάμο φίλη της και εξέλαβε αρνητική κριτική; Από τώρα θα επέμβω και θα πω, πως ο γάμος είναι η μέρα του ζευγαριού -και μόνο. Οπότε ας αφήσουμε για λίγο πίσω μας όλα εκείνα τα εγωιστικά σύνδρομα και ας κάνουμε το σωστό. Φυσικά και θα είσαι κομψή, όμορφη και περιποιημένη. Τα παρακάτω, ωστόσο, χρώματα καλό θα ήταν να βγουν από την shopping list σου, αν ψάχνεις για το επόμενο quest look σου.

xrwmata-gia-kalesmenh-se-gamo-(1).jpg

Τα 4 χρώματα που πρέπει να αποφύγεις:

Λευκό: Ας μην λέμε τα αυτονόητα. Λευκό εκείνη την ημέρα φοράει η νύφη κορίτσια. Καλό θα ήταν να βρεις κάτι άλλο να φορέσεις και να ξεχάσεις οποιαδήποτε σχετική επιλογή με το λευκό. Επιτρέπονται τα λευκά αξεσουάρ.

xrwmata-gia-kalesmenh-se-gamo-(4).jpg

Ivory, cream, off- white και όλα τα απαλά χρώματα: Όταν λέμε απαλά, εννοούμε pale ή και pastel αποχρώσεις και αυτό γιατί τώρα πια τα νυφικά δεν είναι μόνο ολόλευκα. Πολύ συχνά θα δεις αποχρώσεις του ροζ, του μπλε, του beige ακόμη και του απαλού peach σε κάποια wedding looks. Οπότε καλό είναι να τα αποφύγεις, αν δεν ξέρεις ακριβώς το χρώμα του νυφικού.

xrwmata-gia-kalesmenh-se-gamo-(5).jpg

Μαύρο: Εδώ οι απόψεις διίστανται. Από τη μία ένα μαύρο φόρεμα είναι πάντα καλοδεχούμενο, από την άλλη είναι ένα χρώμα που συνδέεται κυρίως με δυσάρεστες περιστάσεις ή έχει την τάση να δημιουργεί ένα υπερβολικό sexiness (βλέπε Kendall). Αν θες να βάλεις κάτι σκούρο, πήγαινε σε σούρο μπλε ή ίσως και βαθύ πράσινο.

xrwmata-gia-kalesmenh-se-gamo-(3).jpg
xrwmata-gia-kalesmenh-se-gamo-(2).jpg

Beige: Μιλάμε για τις ανοιχτές εκείνες nude αποχρώσεις στο χρώμα του δέρματος, που επίσης έχουν ένα κάπως too sexy εφέ. Αν είσαι αρκετά μαυρισμένη και με κάποια bold αξεσουάρ, για παράδειγμα σε κόκκινο, θα μπορούσες ίσως να αξιοποιήσεις το φόρεμα σου. Αλλά σε γενικές γραμμές απέφυγε το, γιατί θυμίζει το naked dress.

xrwmata-gia-kalesmenh-se-gamo-(6).jpg
xrwmata-gia-kalesmenh-se-gamo-(8).jpg