Οδηγός αγοράς: Η λίστα με τα 10 απαραίτητα essentials του φθινοπώρου είναι εδώ

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Η λίστα με τα 10 απαραίτητα essentials του φθινοπώρου είναι εδώ
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Όλα τα must της φθινοπωρινής ντουλάπας σε έναν και μόνο οδηγό αγοράς.

Το φθινόπωρο είναι αντικειμενικά μία πολύ καλή εποχή για shopping. Και γιατί το λέω αυτό; Κυρίως λόγω των ρούχων που θα βρεις διαθέσιμα στα καταστήματα. Έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η θερμοκρασία, με την αλλαγή του κλίματος, και με τις απότομες αλλαγές του καιρού, είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς όλα τα ρούχα σου, ανά πάσα στιγμή. Δηλαδή, δεν είναι τόσο ξεκάθαρες πλέον οι εποχές και οι σεζόν, όπως παλιότερα.

Αυτή, η κατά τα άλλα δυσάρεστη εξέλιξη, κάνει τα ρούχα της φθινοπωρινής σεζόν κατάλληλα για όλο το χρόνο. Οι μαλακές ποιότητες και η basic χρωματική παλέτα που κυριαρχεί, δημιουργεί την αίσθηση, ότι το φθινόπωρο επανασυντάσσουμε τη βασική μας ντουλάπα. Πάμε, δηλαδή, σε μία μικρή capsule collection, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε κατά βούληση και κατά ανάγκη, φυσικά. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι τώρα είναι η περίοδος, που βλέπουμε τα πρώτα χειμερινά trends στα καταστήματα.

shopping_fall_essentials-(1).jpg
shopping_fall_essentials-(5).jpg

Ποια είναι, λοιπόν, τα items, στα οποία αξίζει να επενδύσεις τώρα; Ξεκινάμε πάντα με τα denims, το τζιν πνατελόνι της χρονιάς. Φέτος οι τάσεις στα jeans είναι πάρα πολλές, από άκρως κλασικές, όπως τα 90s, ψηλόμεσα παντελόνια, μέχρι τα ενημερωμένα embellished και χαμηλοκάβαλα. Τα all over printed σχέδια της Diesel είναι ίσως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές. Αμέσως μετά θα πάμε στο δερμάτινο biker jacket και την απαραίτητη jogger φόρμα σου, που θα φοράς από τώρα μέχρι και την άνοιξη.

shopping_fall_essentials-(6).jpg
shopping_fall_essentials-(4).jpg

Άλλη μία must κατηγορία των φθινοπωρινών essentials είναι και τα πλεκτά. Δεν έχουμε μπει ακόμη στο βαρύ χειμώνα, οπότε τα ογκώδη knitwears με τις περίτεχνες πλέξεις μπορούν να περιμένουν. Τώρα μπορείς να ποντάρεις σε ένα second skin φόρεμα σε έντονο χρώμα, σε matching knitted σετάκια και φυσικά στην all time classic ζακέτα της περιόδου, το πιο χρήσιμο ίσως ρούχο. Ένα mohair σχέδιο σε ασπρόμαυρο, που θυμίζει την αισθητική του οίκου Chanel, μπορεί να φορεθεί πάνω από σχεδόν κάθε σου outfit και να σε βάλει στο mood του preppy style, την απόλυτη back to school τάση.

Editor's choices: