Πώς μπορώ να φρεσκάρω τα πλεκτά μου; Οι καλύτερες συμβουλές για να τα κάνεις να μοιάζουν καινούργια

Ναταλία Κατσακιώρη
Πώς μπορώ να φρεσκάρω τα πλεκτά μου; Οι καλύτερες συμβουλές για να τα κάνεις να μοιάζουν καινούργια

Ακολούθησε τα σωστά tips και δώσε νέα ζωή στα ταλαιπωρημένα πλεκτά σου.

Τώρα που ξεκίνησαν τα πρώτα κρύα και τα βράδια χρειάζεται να ρίξεις κάτι πάνω στους ώμους σου, η πρώτη απάντηση σε όλα τα outfits είναι ένα ωραίο πλεκτό. Μαλακό, άνετο και cozy, ένα πλεκτό μπορεί να συνοδεύσει κάθε σου σύνολο. Τα πλεκτά ήταν πάντα ένα πολύ αγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας μας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μετά τις καραντίνες και τα συνεχόμενα lock downs τα αγαπήσαμε λίγο παραπάνω. Πολλά νέα σχέδια μπήκαν στη συλλογή μας και αντικατέστησαν τα hoodies και τα sweaters, αφού είναι πιο elegant, χαρίζοντας την ίδια ακριβώς άνεση.

Ένα πολύ βασικό κομμάτι, αν αγαπάς και εσύ τα πλεκτά, είναι η φροντίδα τους. Οι πιο πολλές από εμάς είναι η αλήθεια ότι δεν το έχουμε ιδιαίτερα με το προσεκτικό πλύσιμο των ρούχων και τη σωστή συντήρηση τους, κάτι που αφαιρεί πόντους στυλ από τις εμφανίσεις μας, γιατί ένα κακοδιατηρημένο ρούχο κάνει αυτόματα και εμάς να μοιάζουμε απεριποίητες. Αυτή, λοιπόν, την περίοδο που γίνεται και η κύρια αλλαγή στη ντουλάπα μας (ανεβάζουμε τα καλοκαιρινά, κατεβάζουμε τα χειμερινά) είναι η ευκαιρία που έψαχνες, για να κάνεις τα knitwears της γκαρνταρόμπας σου να δείχνουν πιο φρέσκα.

knitwears_hoto-(3).jpg

Προσωπικά, προτιμώ πάντα το φθινόπωρο για να πλύνω και να τακτοποιήσω τα πλεκτά μου, γιατί το πλύσιμο και το στέγνωμα είναι πολύ πιο εύκολο το Σεπτέμβριο, που οι θερμοκρασίες είναι ακόμη υψηλές. Επίσης, μετά από ένα μικρό φρεσκάρισμα, τα πλεκτά σου θα είναι έτοιμα να πάρουν τη θέση τους στη ντουλάπα σου και να τακτοποιηθούν ανάλογα. Να πούμε πως εκτός από το όλο ζήτημα της κομψότητας και της καθαριότητας, το να συντηρείς σωστά και να προσέχεις τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που έχεις στη συλλογή σου είναι και ο νούμερο ένα παράγοντας, που θα τα κάνει να «ζήσουν» περισσότερο. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά τον τομέα της βιωσιμότητας.

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια έξυπνα tips και tricks που πρέπει να γνωρίζεις, για να φρεσκάρεις σωστά τα πλεκτά της ντουλάπας σου και να τα φορέσεις και πάλι το χειμώνα που έρχεται, χωρίς κόμπους, χωρίς τραβήγματα και σημάδια.

Οι καλύτερες συμβουλές βρίσκονται στο παρακάτω βίντεο: