Τα πιο ενημερωμένα outfits για να φορέσεις και εσύ την αγαπημένη πλεκτή ζακέτα των Γαλλίδων

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα πιο ενημερωμένα outfits για να φορέσεις και εσύ την αγαπημένη πλεκτή ζακέτα των Γαλλίδων
Photo Credit: Sarah Treacher/Launchmetrics.com/Spotlight

Τα knitwears είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του φθινοπωρινού στυλ και μία πλεκτή ζακέτα είναι η βολική εκδοχή τους. 

Ας μιλήσουμε για το φθινοπωρινό layering. Και τι να πούμε, θα μου πεις; Πολλές από εσάς πιστεύουν ότι είναι κάτι που ή κάποιος το έχει ή όχι. Άλλος ένας fashion μύθος προς κατάρρευση. Προσωπικά, ξεκίνησα να πειραματίζομαι πρώτη φορά με το layering κάπου εκεί στην εφηβεία μου, στο γυμνάσιο δηλαδή, όταν βλέποντας τότε φανατικά τη σειρά «Gossip Girl», είχα χαθεί κάπου ανάμεσα στα μαθητικά-φοιτητικά looks της Blair Waldorf και το δικό μου προσωπικό μου στυλ. Τότε, φυσικά, δεν ήξερα ότι όλο αυτό το λένε layering, αλλά απολάμβανα πάντα το ντύσιμο σε «στρώματα».

https://www.instagram.com/p/CjDS-w9oL9_

Το layering ως γνωστόν είναι η πιο καλή λύση για το φθινόπωρο και τον αλλοπρόσαλλο καιρό του, και επειδή βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου και σίγουρα θα θέλεις να βάλεις στα σύνολα σου και τα πρώτα πλεκτά της σεζόν. Αυτό που θα σου πω εγώ είναι ότι το στυλ των Γαλλίδων θα είναι και πάλι το σημείο αναφοράς μας, με ένα key item της ντουλάπας τους να γίνεται το hero piece που αναζητούμε. Μιλάμε, φυσικά, για την πλεκτή ζακέτα, ένα κομμάτι διαχρονικό, που έχει τόσες πολλές διαφορετικές εκδοχές.

https://www.instagram.com/p/CSPVzKZikBp

Ξεκινάμε πάντα από την πλεκτή ζακέτα με τα μεγάλα κουμπιά και την άνετη γραμμή, που μπορείς να φορέσεις σε όλα τα basic χρώματα, αλλά και σε περίεργες, bold αποχρώσεις, ακόμη και σε knitted prints. Η πιο εύκολη ζακέτα, που είναι ιδανική για τα denims σου. Από την άλλη στο προσκήνιο έχουν έρθει και πάλι τα 90s ζακετάκια με το κουμπί στο στήθος, αλλά και οι maxi ζακέτες σε αντίστοιχο στυλ. Τα oversized σχέδια παίρνουν και το ρόλο ενός jacket, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου άλλο ένα item, ενώ τα κολεγιακού τύπου cardigans με το φερμουάρ είναι από τα αγαπημένα μου σχέδια για φέτος.

cardigan_french-style-(1).jpg
cardigan_french-style-(3).jpg

Τα french girls χρησιμοποιούν διαχρονικά τις πλεκτές ζακέτες στα φθινοπωρινά, αλλά και χειμερινά τους σύνολα, κάνοντας τα cardigans ένα ακόμη signature item του γαλλικού στυλ, που όλες θέλουμε να αντιγράψουμε.

Τα 8 french style σύνολα με κάθε στυλ πλεκτής ζακέτας, που έχεις στη ντουλάπα σου: