Τα prints που θα φορέσουμε αυτό το φθινόπωρο -Χρώμα και φαντασία συνθέτουν τη νέα τους εικόνα

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα prints που θα φορέσουμε αυτό το φθινόπωρο -Χρώμα και φαντασία συνθέτουν τη νέα τους εικόνα

Τα prints έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ντουλάπας μας και θα συνεχίσουν να «χρωματίζουν» τη ζωή μας και φέτος.

Ομολογώ ότι δεν υπήρξε ποτέ ο τύπος του πλουραλισμού. Δηλαδή, δεν αγάπησα ποτέ τα περίεργα, πολυσύνθετα σύνολα, κυρίως πάνω μου, γιατί θαυμάζω τέτοιες αντίστοιχες εμφανίσεις σε γνωστούς και φίλους. Και καθώς ο χρόνος περνάει και βαριέσαι και εσύ λίγο τον εαυτό σου, σταματάς κάπου να παίρνεις τόσο στα σοβαρά τη μόδα και βλέπεις την αληθινή της διάσταση: να μας φέρει χαρά. Όλος αυτός ο πρόλογος, για να σου δώσω μία μικρή ιδέα για το πώς τελικά έβαλα τα prints στη ζωή μου. Ξεκίνησα, φυσικά, με τα basics, aka ρίγες, florals και καρό, και συνέχισα με τα πιο περίεργα και ψυχεδελικά μοτίβα, που μπορείς να φανταστείς, μπαίνοντας στο παιχνίδι του vintage hunting και των 70s και 60s prints, που θα βρεις σε αφθονία εκεί έξω.

fall_2022_prints-(2).jpg
fall_2022_prints-(7).jpg

Τις τελευταίες σεζόν, βέβαια, θα έχεις παρατηρήσει ότι τα τυπώματα, όπως τα λέμε κανονικά στα ελληνικά, έχουν αποκτήσει από μόνα τους μία ιδιαίτερη θέση στις συλλογές όλων των κορυφαίων σχεδιαστών, η οποία αφιερώνουν χρόνο και κόπο στην ανάπτυξη νέων ανατρεπτικών prints και μοτίβων, αφού έχουν υπάρξει πολλά signature patterns, που ακολουθούν την ταυτότητα τους για χρόνια. Εξάλλου, ένα ενδιαφέρον print μπορεί να κάνει και το πιο απλό, minimal item να μοιάζει μοναδικό. Ποιες είναι, λοιπόν, οι τάσεις στα prints του φθινοπώρου; Ίσως οι φετινές επιλογές σε εκπλήξουν.

Τα μοτίβα της σεζόν κάνουν την ανατροπή.

Ρίγες: Κάθετες ή οριζόντιες οι ρίγες είναι πάντα επίκαιρες και πάνω στα πλεκτά του φθινοπώρου φαίνονται ακόμη πιο elegant. Οι μαρινιέρες είναι μια διαχρονική επιλογή, αλλά προσωπικά θα σου πρότεινα να παίξεις με χρώματα.

fall_2022_prints-(10).jpg

Florals: Δεν είναι «groundbreaking», είναι όμως μία κομψή λύση για να βάλεις λίγο χρώμα και φως σε μια μουντή, φθινοπωρινή μέρα. Από μένα είναι, ναι.

fall_2022_prints-(4).jpg

Animal Print: Υπάρχει το κλασικό leopard pattern, αλλά τα zebra και snake prints κερδίζουν έδαφος διαρκώς. Για να βάλεις λίγο edginess στα looks σου επένδυσε σε ένα item με neon/fluo απόχρωση.

fall_2022_prints-(6).jpg
fall_2022_prints-(5).jpg

Retro vibes: Λαχούρια και 70s, 60s μοτίβα φέρνουν λίγο από τον groovy αέρα της εποχής στο σήμερα.

fall_2022_prints-(1).jpg

Καρό: Είναι ότι πιο επίκαιρο. Τώρα που θα ξαναδούμε στις οθόνες μας και το Crown, ήρθε η στιγμή να βρούμε το δικό μας αγαπημένο σκωτσέζικο print.

fall_2022_prints-(8).jpg

Checkered: Δεν είναι το ίδιο τύπωμα με το καρό, πρόσεξε το. Εδώ μιλάμε για το καθαρό print-σκακιέρα, που θα κάνει πάνω κάτω την ίδια δουλειά με το καρό, αλλά με μία πιο cool νότα.

fall_2022_prints-(9).jpg

Prints όπως λέμε τέχνη: Είναι η τελευταία τάση των prints, με τους σχεδιαστές να χρησιμοποιούν τα υφάσματα σαν καμβά και να δημιουργούν μικρά έργα τέχνης. Αγαπημένο μου τα body prints των Y Project και Schiaparelli.

fall_2022_prints-(12).jpg
fall_2022_prints-(11).jpg