Κεφάλαιο φούστες: Αξιοποίησε σωστά το κάθε shape σύμφωνα με το σωματότυπό σου

Ναταλία Κατσακιώρη
Κεφάλαιο φούστες: Αξιοποίησε σωστά το κάθε shape σύμφωνα με το σωματότυπό σου
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Ώρα να επιβεβαιώσουμε το κλισέ του «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Δώσε βάση!

Είναι πολλές οι στιγμές που ενώ έχουμε όλα τα σωστά items στη ντουλάπα μας, δεν καταφέρνουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το look μας, δηλαδή, δεν ανταποκρίνεται ακιρβώς σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας και δεν μπορούμε να καταλάβουεμ το γιατί. Εμένα τουλάχιστον μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, να χρησιμοποιώ όχι μόνο ένα, αλλά και περισσότερα αγαπημένα μου items σε ένα outfit, κομμάτια με παρόμοια αισθητική και στυλ φυσικά, αλλά και πάλι να μην μπορώ να απογειώσω το αποτέλεσμα.

Και κάπου εκεί μπήκαν στη ζωή μου οι λέξεις «όγκος» και «μήκος». Και κατάλαβα ότι ένα outfit δεν αποτελείται απλά από δύο ή παραπάνω κομμάτια, που κάνουν matching, αλλά περιστρέφεται πολύ περισσότερο γύρω από τη λέξη ισορροπία. Το να μπορείς, δηλαδή, να εκμεταλλευτείς όλα τα δυνατά στοιχεία του κάθε ρούχου, αλλά και του σώματος σου στο έπακρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει πάντα να έχουμε μια βαρετή ομοιομορφία στα καθημερινά μας outfits, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Γνωρίζοντας καλά το παιχνίδι του styling μπορείς να παίξεις πολύ εύκολα με τους κανόνες του, βάζοντας τη σφραγίδα σου σε κάθε τι που φοράς.

skirts_dos_donts-(1).jpg
skirts_dos_donts-(2).jpg

Μάθε πώς να αναδείξεις το κάθε μήκος φούστας.

Οι φούστες είναι από τα πιο βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας και ακριβώς επιεδή διαθέτουν μία τόσο μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, καταλήγουν να γίνονται αρκετά απαιτητικές ως προς το styling. Και αυτό γιατί ο σωματότυπος κάθε γυναίκας είναι μοναδικός. Ωστόσο, μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια βασικά tips γύρω από τα τρία basic μήκη: mini, midi, maxi.

Τα κυριότερα κομμάτια, που πρέπει, και μπορείς να προσέξεις είναι τα παπούτσια και το πανωφόρι που θα επιλέξεις για το κάθε στυλ φούστας, που θέλεις να βάλεις. Γιατί αυτά είναι τα items που δημιουργούν τους όγκους γύρω από το σώμα μας και ταυτόχρονα «κόβουν» κατά κάποιο τρόπο τη σιλουέτα μας σε κομμάτια. Δες το παρακάτω βίντεο και σημείωσε όλα τα χρήσιμα tips για τις φούστες της δικήσ σου ντουλάπας.

Watch and learn: