Trend report: Όλες οι τάσεις στα sneakers που θα φορέσουμε το 2023

Ναταλία Κατσακιώρη
Trend report: Όλες οι τάσεις στα sneakers που θα φορέσουμε το 2023
Photo Credit: Valentina Valdinoci/IMAXTREE.COM

Το πιο ενημερωμένο trend report για τα πιο αγαπημένα μας παπούτσια. Τι sneakers θα βάλουμε φέτος; Δες όλες τις τάσεις παρακάτω.

Είναι από τα πιο πολυανεμενόμενα trend reports της κάθε χρονιάς. Πάντα μας αρέσει να βλέπουμε στην αρχή του χρόνου τι είναι αυτό που θα φορέσουμε τους επόμενους μήνες. Και ακόμη πιο πολύ μας αρέσουν οι μεγάλες συγκεντρωτικές λίστες (τουλάχιστον αυτές αρέσουν σε μένα), όπου μπορείς αν δεις τις τάσεις και τις προτάσεις της κάθε χρονιάς. Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη μας την πορεία της μόδας τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε πλέον να προβλέψουμε με μεγάλη ακρίβεια όλα τα trends, όσο και αν έχουμε μελετήσει τα catwalks και τις συλλογές όλων των κορυφαίων οίκων, κυρίως γιατί κυριαρχεί η ανάδειξη των διάφορων micro trends, που γίνονται viral μέσα σε μία νύχτα, κυριολεκτικά.

Σε σχέση με τα αγαπημένα μας sneakers, στις τάσεις του 2023 θα δεις και κάποια από τα σχέδια που ίσως έχεις ήδη στη ντουλάπα σου, αλλά και νέες ανατρεπτικές προσθήκες, που θα ξεχωρίσουν. Follow our lead!

Οι κορυφαίες τάσεις στις τσάντες για το 2023 επιβεβαιώνουν το φαινόμενο των it bags

Tα 7 κορυφαία trends στα sneakers της σεζόν.

90s soccer sneakers: Είναι ένα στυλ που φοράμε ήδη από το 2022, με τα σχέδια της Adidas και κυρίως τα κλασικά Samba να είναι sold out για μήνες. Τα suede δέρματα και οι ρίγες είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Αυτά είναι και τα αγαπημένα sneakers των super models για τις off duty εμφανίσεις τους.

sneaker-trends-2023-(4).jpg

Retro shapes: Τα retro σχέδια έχουν μπει στο λεξιλόγιο μας εδώ και χρόνια. Θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν τα casual looks μας και το 2023. Τα έντονα χρώματα τους πάνε τέλεια! Θυμήσου το!

sneaker-trends-2023-(5).jpg

00s futuristic: Γενικά το Y2K style είναι μία τάση από μόνο του. Ε, λοιπόν, πέρασε και στα sneakers. Χοντροί, φουτουριστικοί πάτοι με ιδιαίτερα σχήματα και λεπτομέρειες σε μεταλλικά χρώματα, αλλά και αερόσολες και πολύχρωμα κορδόνια μπήκαν στα νέα σχέδια της σεζόν.

sneaker-trends-2023-(6).jpg

80s are back: Στο έχω πει ότι η δεκαετία του 1980 θα μπει σιγά-σιγά στα πιο επίκαιρα trends της χρονιάς. Τα μπασκετικού τύπου μποτάκια της Nike και New Balance είναι η πιο δημοφιλής εκδοχή της τάσης. Φόρεσε τα μαζί με χοντρές κάλτσες, όπως η Bella Hadid.

sneaker-trends-2023-(10).jpg

Running shoes: Είναι τα πιο κλασικά sneakers, που σπάνια όμως έβλεπαν το φως της μέρας, αφού τα χρησιμοποιούσαμε αποκλειστικά για το γυμναστήριο. Τα κορίτσια της σκανδιναβικής μόδας τα έκαναν τάση και θα τα δούμε ξανά το 2023.

sneaker-trends-2023-(11).jpg

Take a hike: Ναι, η Emily Ratajkowski έδωσε το σύνθημα και οι υπόλοιποι ακολουθήσαμε. Τα παπούτσια πεζοπορίας, δηλαδή αυτά τα sneakers με τους τρακτερωτούς πάτους, θα βγουν και στους δρόμους της πόλης και μάλιστα ταιριάζουν ιδανικά με τις cargo φούστες μας, αλλά και τα ελαστικά παντελόνια.

sneaker-trends-2023-(3).jpg

Cult vibes: Είναι κάποια ζευγάρια, που δεν παλιώνουν ποτέ. Τα Stan Smiths, 990s, και τα Air Force 1s θα είναι για πάντα τα λευκά, δερμάτινα sneakers που φοριούνται με κάθε outfit, σε κάθε εποχή του χρόνου.

sneaker-trends-2023-(2).jpg