Οδηγός αγοράς: Τα 10 must-have κομμάτια της γκαρνταρόμπας του 2023 είναι εδώ

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα 10 must-have κομμάτια της γκαρνταρόμπας του 2023 είναι εδώ
Photo credit: Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM

Νέος χρόνος, νέα σεζόν, νέα style resolutions. Ας ξεκινήσουμε το 2023 με τις πιο έξυπνες αγορές, τα essentials που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας.

Ο νέος χρόνος σηματοδοτεί για τους περισσότερους και μια νέα αρχή. Τα resolutions, aka οι νέοι στόχοι για τη χρονιά που μόλις υποδεχτήκαμε, είναι συνήθως πολλοί και διάφοροι και για τις fashion lovers περιλαμβάνει πάντα και μια μικρή ανανέωση στην γκαρνταρόμπα τους. Φυσικά, και δεν είναι απαραίτητο να γεμίσεις ξαφνικά τη ντουλάπα σου με ένα σωρό καινούργια πράγματα σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Όταν μιλάμε για ανανέωση, δεν εννοούμε την παλιά καταναλωτική μανία που χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για τις σωστές εκείνες αγορές, που θα είναι επένδυση για κάθε γυναίκα.

2023_best_buys-(6).jpg
2023_best_buys-(8).jpg

Τα 5 κορυφαία style resolutions που πρέπει επιτέλους να κάνεις πράξη το 2023

Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με ένα καλό ξεκαθάρισμα και μια αξιολόγηση, που θα ακολουθήσει. Όσο και αν δεν το θέλεις, όσο και αν σε κουράζει είναι η αρχή, που πρέπει να κάνεις, για να ξαναπάρεις τον έλεγχο της ντουλάπας σου. Από εκεί και έπειτα βάζεις εσύ τις βάσεις για τους fashion στόχους του 2023. Και αυτό γιατί η μόδα μας δίνει πλέον την ελευθερία να παίξουμε με τις διάφορες, ετερόκλητες τάσεις και να δούμε τη δημιουργική, fun πλευρά της καθημερινά.

2023_best_buys-(5).jpg

Φυσικά και όταν κάνουμε την πρώτη μας wish list για το 2023 θα αναφερθούμε στην κατηγορία των essentials. Κλασικά, αγαπημένα κομμάτια με διαχρονική αξία για τη ντουλάπα και το στυλ μας. Και ξέρω ότι σκέφτεσαι πως θέλεις κάτι πιο «δυνατό», πιο φρέσκο και πιο relevant για να νιώσεις την ανανέωση που τόσο ψάχνουμε τη νέα χρονιά, αλλά κάπού εδώ να σε ενημερώσω ότι οι αγορές-πυροτέχνημα δεν είναι απαραίτητα και ότι πιο fresh μπορείς να φορέσεις. Και αυτό γιατί το styling γίνεται αρκετά δύσκολο, οπότε καταλήγεις να επιλέγεις και πάλι τα versatile items, που υπάρχουν ήδη στη συλλογή σου για τα καθημερινά σου looks.

Η κορυφαία τάση των 80s που ήρθε για να αντικαταστήσει το μικρό μαύρο φόρεμα

2023_best_buys-(4).jpg

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια τις τάσεις που θα φέρει η νέα χρονιά, αφού τα trends, αλλά και τα micro trends, εναλλάσσονται πλέον με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε-και που κάναμε ήδη- είναι να ξεχωρίσουμε για εσένα τα κορυφαία essentials του 2023 που αξίζουν μια θέση στη shopping list της εβδομάδας.

Τα πρώτα best buys της χρονιάς: