Οδηγός αγοράς: Οι καλύτερες καμπαρντίνες που αξίζουν μια θέση στη wish list σου

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Οι καλύτερες καμπαρντίνες που αξίζουν μια θέση στη wish list σου

Το πιο διαχρονικό πανωφόρι που δεν πρέπει να λείπει από καμία γυναικεία ντουλάπα. Φέτος, οι καμπαρντίνες γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέρουσες και stylish.

Ναι, οι καμπαρντίνες -aka τα trench coats σε άπταιστα αγγλικά- εμφανίζονται ως ένα από τα πιο διαχρονικά πανωφόρια στην ιστορία της μόδας. Και έχουν ταυτιστεί με τον βροχερό καιρό και τη μεταβατική περίοδο του φθινοπώρου και της άνοιξης, γιατί αρχικά η χρήση τους ήταν ξεκάθαρα ως το αδιάβροχο πανωφόρι που έμπαινε πάνω από τα ανδρικά κοστούμια. Οπότε και οι βρετανικές καμπαρντίνες του οίκου Burberry είναι κάτι παραπάνω από ένα signature item, έχοντας γίνει το συνώνυμο του british chic.

trench_coat_shopping_guide-(5).jpg

Αφήνοντας για λίγο τις «ιστορικές» λεπτομέρειες της μόδας, που όμως καλό θα ήταν όλες να γνωρίζουμε για να μπορούμε να εκτιμάμε ανάλογα και τα items που φοράμε, πρέπει να παραδεχτούμε πως παρόλο που οι καμπαρντίνες είναι πράγματι ένα all time classic πανωφόρι για τη όποια μεταβατική περίοδο, είναι οι τελευταίες σεζόν που έγιναν και πάλι το απόλυτο must μπουφάν στο street style. Και στα σχέδια που υπάρχουν στην αγορά μπορείς να βρεις πολλές διαφορετικές εκδοχές του πιο versatile jacket της ντουλάπας σου, μετά το μαύρο παλτό σου.

Τα 10+1 πιο επίκαιρα σύνολα με φόρεμα για να αξιοποιήσεις τα αγαπημένα σου items τον Απρίλιο

trench_coat_shopping_guide-(3).jpg

Αρχικά, να πούμε ότι περνάμε την απόλυτη φάση της maxi καμπαρντίνας. Ένα σχέδιο που αγγίζει οριακά το έδαφος είναι ότι πιο cool μπορείς να φορέσεις αυτή την περίοδο, που η βροχή εναλλάσσεται με τον ήλιο και το αντίστροφο. Γενικά αγαπάμε πολύ τους χαλαρούς ώμους, τις oversized γραμμές και τα φαρδιά μανίκια, αλλά φροντίζουμε πάντα να σφίγγουμε καλά τα συγκεκριμένα σχέδια στη μέση με ζώνη, για να δώσουμε σχήμα στη σιλουέτα μας. Εκτός από το all time classic αδιάβροχο πανί της, φέτος θα βρεις στην αγορά και πάρα πολλές επιλογές σε δέρμα, denim αλλά και καστόρι. Ιδιαίτερα υλικά που μπορούν αν ανανεώσουν μία πιο αναμενόμενη εικόνα.

trench_coat_shopping_guide-(1).jpg

Τα έντονα χρώματα είναι η μεγάλη τάση της άνοιξης και το ίδιο ισχύει και στις καμπαρντίνες. Το μπεζ, το λευκό και το μαύρο είναι οι πιο εύκολες επιλογές, που λειτουργούν πάντα. Τα pastels είναι μία πολύ καλή λύση επίσης, γιατί μπορείς παράλληλα να βάλεις λίγο χρώμα στα looks σου, χωρίς να δυσκολευτείς καθόλου στο styling. Στον παρακάτω οδηγό αγοράς θα βρεις σίγουρα το trench coat που θα ανταποκρίνεται στο στυλ και την αισθητική σου.

Τα fashion buys του Απριλίου: