Οδηγός αγοράς: 10 maxi φορέματα που πάνε τέλεια με τα καλοκαιρινά σου σανδάλια

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: 10 maxi φορέματα που πάνε τέλεια με τα καλοκαιρινά σου σανδάλια
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Και όμως το maxi φόρεμα είναι πιο δροσερό από όσο νομίζεις. 

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε το καλοκαίρι, για να ντυνόμαστε όσο πιο δροσερά γίνεται. Και το μυστικό είναι η κάλυψη. Ναι, ναι, καλά διάβασες η κάλυψη και όχι η «αποκάλυψη» που συνηθίζουμε να κάνουμε, φορώντας όσο το δυνατόν πιο κοντά και μικροσκοπικά ρούχα. Αλλά ας δούμε λίγο τα πράγματα πιο πρακτικά και ας ακολουθήσουμε τους κανόνες των ανθρώπων που ζουν σε ζεστό κλίμα, οι οποίοι φροντίζουν και -πολύ καλά κάνουν- να καλύτπυν τα σημεία που βλέπει ο δυνατός ήλιος. Άρα ένα maxi, αέρινο, καλοκαιρινό φόρεμα είναι ότι πρέπει για τον μήνα που ακολουθεί.

maxidress-(5).jpg

Τα φυσικά υφάσματα, όπως είναι το βαμβάκι, το λινό και το μετάξι μπαίνουν όπως πάντα στην κορυφή των υλικών που θέλουμε να φοράμε τέτοιες μέρες, σε αντίθεση με τα συνθετικά υφάσματα, τα οποία καλό θα ήταν να αποφεύγουμε όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Τα πέντε flat ζευγάρια του καλοκαιριού που θα σε πάνε από το γραφείο μέχρι την παραλία

maxidress-(4).jpg

Δεν είναι, όμως, στην πραγματικότητα μόνο οι αντικειμενικοί παράγοντες που μας κάνουν να θέλουμε φέτος ένα maxi φόρεμα στη συλλογή μας, αφού οι τάσεις της σεζόν πήγαν τα μήκη στα άκρα, με τα φορέματα, τις φούστες ακόμη και τα παντελόνια μας να ακουμπούν στα έδαφος. Τα ultra maxi είναι σίγουρα η πιο ακραία και edgy εκδοχή της συγκεκριμένης τάσης, αλλά αντικειμενικά ίσως μας είναι λίγο δύσκολο να το φορέσουμε καθημερινά στην ποόλη ή τις διακοπές μας. Για αυτό θα απευθυνθούμε και πάλι στα κλασικά μας maxi φορέματα, αυτά που ξέρουμε και αγαπάμε, και που θα συνδυάσουμε με τα σανδάλια μας, εκτός από τα ψηλοτάκουνα.

maxidress-(3).jpg

Τα shirt dresses και τα slip dresses είναι ίσως η πιο εύκολη εκδοχή των maxi φορεμάτων, γιατί ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες, σε όλες τι ώρες και όλους τους σωματότυπους. Από την άλλη έχουμε πάντα και τα πιο επίσημα σχέδια με cut outs και έντονα prints, που φοράμε και ως καλεσμένες σε γάμους και βαφτίσεις τέτοια εποχή, ενώ παράλληλα έχουμε και τα πιο ρομαντικά σχέδια, που δεν φεύγουν ποτέ από την επικαιρότητα.

Editor's choices: