5+1 φθινοπωρινά σύνολα με loafers για πρωινά looks στην πόλη

Ναταλία Κατσακιώρη
5+1 φθινοπωρινά σύνολα με loafers για πρωινά looks στην πόλη
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Εσύ είσαι του preppy chic ή του quite luxury στυλ;

Ίσως έχει βαρεθεί να ακούς για τα loafers. Ίσως επίσης έχεις βαρεθεί να τα βλέπεις στους δρόμους της πόλης κυρίως γιατί έχουν προκύψει πάρα πολλές αντιγραφές από τα γνωστά loafers του οίκου Prada με τους μεγάλους τρακτερωτούς πάτους. Αλλά τα loafers είναι η αλήθεια ότι έχουν πάρει πλέον την έννοια του κλασικού και προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένα ζευγάρι που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή κάθε γυναίκας. Σε ότι χρώμα ή εκδοχή και αν προτιμάς. Μαύρο ή λευκό, printed ή σε plain δέρμα, suede ή και υφασμάτινα, είναι ένα κομψό ζευγάρι που συνδυάζει το preppy με το elegant style.

loafers-(7).jpg

Toν όρο preppy style ίσως έχεις κουραστεί να τον ακούς μέσα στο φθινόπωρο, γιατί η αλήθεια είναι ότι το back to school mood του Σεπτεμβρίου μας φέρνει κάπως πιο κοντά στο να ντυνόμαστε σαν μαθήτριες με τη γνωστή στολή: κοντή, πλισέ φούστα, πουκάμισο, σακάκι και γραβάτα. Απαραίτητο συμπλήρωμα στο look αυτό είναι τα loafers φορεμένα με καλτσάκια, κοντά ή και πιο ψηλά μέχρι το γόνατο. Γενικά τα καλτσάκια είναι μεγάλη τάση ακόμη και με τα sneakers μας, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα ωραίο ζευγάρι δερμάτινα loafers που τα απογειώνει στυλιστικά.

Το μικρό μαύρο φόρεμα γίνεται άσπρο και ήταν το item που κυριάρχησε στις συλλογές του NYFW

loafers-(14).jpg

Υπάρχει, όμως, πάντα εναλλακτική στο πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα ζευγάρι παπούτσια. Και ειδικά το 2023, τη χρονιά που ανέδειξε το quite luxury στην κορυφή των τάσεων της μόδας, δεν υπάρχει πιο πετυχημένος συνδυασμός από ένα ζευγάρι κομψά loafers τα minimal outfits που φοράμε από το πρωί στη δουλειά μέχρι το βράδυ για ένα χαλαρό ποτό.

loafers-(5).jpg

Προσωπικά, θα σου πρότεινα να μην κάνεις ένα βαρετό look ακολουθώντας οπωσδήποτε και απόλυτα πιστά ένα από τα δύo aesthetics. Αξιοποίησε και τις δύο τάσεις και φέρει ετερόκλητα στοιχεία στο ίδιο outfit. Αν μάλιστα βάλεις και κάποια street στοιχεία μέσα σε ένα τόσο κατά τα άλλα αυστηρό σύνολο, τότε είναι που θα απογειώσεις την εμφάνισή σου. Παρακάτω το δικό μας inspo.

5+1 σύνολα με loafers: