Οδηγός αγοράς: Οι φθινοπωρινές μπαλαρίνες αγαπούν τις γεωμετρίες και τις ζεστές αποχρώσεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Οι φθινοπωρινές μπαλαρίνες αγαπούν τις γεωμετρίες και τις ζεστές αποχρώσεις
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Είναι το πιο επίκαιρο ζευγάρι flats για το 2023.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ποτέ να πω κάτι τέτοιο, αλλά ναι οι μπαλαρίνες μπορούν να γίνουν cool. Το ότι τα ballet flats ή αλλιώς μπαλαρίνες επέστρεψαν στα αγαπημένα παπούτσια της χρονιάς το ξέρεις ήδη από την άνοιξη, όταν τα fashion girls είχαν αρχίσει να τα φοράνε με μανία στους δρόμους και να κάνουν preppy looks με τις νέες τους μπαλαρίνες, συνήθως συνδυασμένες με καλτσάκια και πλισέ, mini φούστες. Αυτός, όμως, ο κανόνας, που ήθελε τις μπαλαρίνες να μπαίνουν μόνο σε κάποια back to school σύνολα, έχει μείνει πίσω και τώρα πια τα flat παπούτσια που πρωταγωνιστούν στους δρόμους της πόλης, έχουν πάρει πολλές διαφορετικές και άκρως ενδιαφέρουσες μορφές.

ballet_flats-(4).jpg

Και αυτό το λέει ένας άνθρωπος που δεν θα ήθελε να παραδεχτεί ποτέ το γεγονός ότι οι μπαλαρίνες μπορούν να γίνουν cool. Προσωπικά δεν τις αγάπησα ποτέ, κυρίως γιατί είχα τραυματικές εμπειρίες από τα παιδικά πάρτι, που με οδήγησαν σε πλήρη άρνηση όταν αργότερα στα late 00s είδα τις μπαλαρίνες στο street style. Αυτή τη φορά, όμως, δεν μπορώ να πω όχι και αυτό γιατί τα σχέδια που μπορείς να βρεις στην αγορά είναι φανταστικά και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Trend report: Όλες οι τάσεις για το φθινόπωρο του 2023 που πρέπει να γνωρίζεις

ballet_flats-(5).jpg

Ξεκινάμε με τις κλασικές, μαλακές μπαλαρίνες με το μικρό φιογάκι μπροστά, που είναι η πιο διαχρονική εκδοχή τους και μας αρέσουν πολύ και σε nude, neutral απόχρωση. Συνεχίζουμε με όλα τα σχέδια με λουράκια, είτε σε στυλ Mary Jane είτε με δέσιμο στον αστράγαλο, που έχουν ένα λίγο πιο ρομαντικό attitude και ταιριάζουν τέλεια με τα φορέματα της σεζόν. Υπάρχουν και τα δικά μου αγαπημένα, που δεν είναι άλλα από τα ballet flats με γεωμετρικές λεπτομέρειες, όπως η τετράγωνη μύτη ή ένα πιο ιδιαίτερο τακούνι σε basic αποχρώσεις με το λευκό και το καφέ της σοκολάτας να ξεχωρίζουν.

ballet_flats-(2).jpg

Αν τώρα έχεις την ευκαιρία να επενδύσεις σε ένα designer ζευγάρι, τότε τα Tabi ballet flats του οίκου Margiela, αλλά και οι studded μπαλαρίνες από τον οίκο Alaia είναι τα δύο σχέδια που αξίζουν το budget σου. Εμείς σου έχουμε παρακάτω πιο οικονομικές αλλά εξίσου stylish επιλογές.

Editor's choices: