Πώς να φορέσω το oversized style; 5 ιδέες για τον Οκτώβριο

Ναταλία Κατσακιώρη
Πώς να φορέσω το oversized style; 5 ιδέες για τον Οκτώβριο
Photo Credit: Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Μη φοβάσαι πια τις baggy γραμμές. Ακολούθησε τα styling tips του Queen.gr και απογείωσε το oversized style.

Το oversized είναι cool εξορισμού. Γιατί πάντα ότι μας κάνει να νιώθουμε άνετα είναι αυτόματα και πιο κοντά στo coolness. Τι θέλουμε στην πραγματικότητα να φοράμε; Το έχεις σκεφτεί ποτέ σοβαρά; Προσωπικά, και ειδικά μετά τις καραντίνες και όλη αυτή την περίοδο που περάσαμε στο σπίτι, βλέποντας τα δύσκολα αλλά και την αλήθεια μας, έκανα μια μεγάλη στροφή σε οτιδήποτε έρχεται κοντά στη φυσική μου κίνηση και το σώμα μου. Οπότε ακροβατώ, όπως και η μόδα σήμερα, ανάμεσα στα τεράστια oversized items και τα εφαρμοστά αλλά άκρως άνετα -second skin- ρούχα που έχουν πια αποδεκτά σε κάθε περίσταση. Ακόμη και αν μιλάμε για το επαγγελματικό μας περιβάλλον.

oversized-(1).jpg

Οι γυναίκες, ωστόσο, είμαστε πιο κοντά στα στενά, θηλυκά ρούχα και έχουμε την τάση να φοβόμαστε το oversized style. Λοιπόν, μάντεψε! Το φθινόπωρο είναι η εποχή που ταιριάζει τέλεια στα oversized ρούχα, γιατί θέλεις κάτι cozy και stylish, ενώ επίσης δεν θα δυσκολευτείς καθόλου, μιας και ακόμη δεν χρειάζεται ακόμη να κάνεις το layering του χειμώνα.

oversized-(3).jpg

Wide leg παντελόνι + ψηλοτάκουνα: Ο κλασικός συνδυασμός φέτος ανανεώνεται

Σίγουρα ο πρώτος και πιο εύκολος τρόπος να υιοθετήσεις το oversized style είναι ένα πανωφόρι σε φαρδιά γραμμή, όπως ένα actual ανδρικό vintage σακάκι με μεγάλα μανίκια ή μια καμπαρντίνα σε maxi γραμμή με loose ώμους. Μπορεί να συνδυαστεί πανεύκολα με τα πάντα. Περνάμε στα παντελόνια με τα φαρδιά μπατζάκια, με τα puddle pants να είναι τα πρώτα items που ίσως σου έρχονται στο μυαλό από το πρόσφατο street style των fashion weeks. Μιας και βρισκόμαστε, όμως, στο φθινόπωρο ας μην ξεχνάμε και τις φαρδιές χαμηλοκάβαλες βερμούδες μας.

Ακολουθούν πέντε σύνολα με oversized γραμμές:

https://www.instagram.com/reel/CyLl9GmtJ9f/

Στο παραπάνω βίντεο μίας από τις αγαπημένες μας content creators σου δείχνει πέντε διαφορετικά looks, που απογειώνουν το oversized style και μας διδάσκουν κάποιους απλούς κανόνες. Να μην φοβόμαστε να συνδυάσουμε δύο ή και περισσότερα oversized items σε ένα look, να προτιμάμε επίσης παπούτσια με όγκο σε ένα oversized look αλλά και να κρατάμε τα χρώματα σχετικά basic, χωρίς να μπλέκουμε prints και μοτίβα, αν είμαστε αρχάριες στο styling. Ακολούθησε το inspo και μπες στην cool διάθεση ενός obersized outfit.