Οι 5 designer τσάντες που αξίζει να αγοράσεις τώρα σε second hand

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι 5 designer τσάντες που αξίζει να αγοράσεις τώρα σε second hand
Photo Credit: Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM

Μπορείς να βρεις την τσάντα των ονείρων σου στα vintage online stores.

Είναι ξεκάθαρα ζήτημα φιλοσοφίας και συνήθειας. Το να μπορέσεις δηλαδή να μπεις για λίγο στο κομμάτι του vintage hunting, αλλά και να προσαρμοστείς με την ιδέα ότι θα χρησιμοποιήσεις κάτι που δεν είναι καινούργιο και έχει μαζί του και την ιστορία κάποιου άλλου. Αν προσπεράσεις τις όποιες αναστολές σου, θα δεις ότι είναι στην πραγματικότητα υπέροχο το να βάζεις στη συλλογή σου κάτι που κουβαλάει τη δική του ζωή και ιστορία. Και ξαναπαίρνει ζωή μέσα από σένα.

designerbags_vintage-(12).jpg

Αν υπάρχει, λοιπόν, κάτι με το οποίο πρέπει να μπεις στον κόσμο του vintage, αυτό είναι οι επώνυμες τσάντες. Μία designer bag είναι πάντα μια επένδυση για τη ντουλάπα μας, ένα διαχρονικό αξεσουάρ που αξίζει το budget σου. Ειδικά όταν σήμερα έχεις τη δυνατότητα να βρεις την αγαπημένη σου it bag σε μεγάλη έκπτωση σε ένα από τα second hand online stores. Εκτός από το γνωστό Vestiaire Collective να σε ενημερώσω ότι τα περισσότερα sites με επώνυμα προιόντα έχουν πλέον και ειδικό section με second hand πιστοποιημένα items, ενώ το ίδιο κάνουν και κάποιοι οίκοι μόνοι τους, θέλοντας να προωθήσουν το ζήτημα της βιωσιμότητας.

designerbags_vintage-(13).jpg

Ξαφνικά το κόκκινο είναι παντού! Το vivid red γίνεται η top απόχρωση του φθινοπώρου

Ποια είναι όμως τα σχέδια, στα οποία πρέπει να δώσεις προτεραιότητα, αν χτίζεις τώρα την γκαρνταρόμπα σου και θέλεις να αγοράσεις μια designer τσάντα; Οι περισσότερες it bags της σεζόν έχουν τη βάση τους στα 90s, καλά κατάλαβες, και παρακάτω ακολουθούν τα σχέδια που κυριαρχούν ήδη στο street style.

Oι 5 vintage designer bags που αξίζουν να επενδύσεις τώρα.

Fendi baquette: Η διάσημη τσάντα της Carrie Bradshaw έχει γίνει εδώ και ακρετές σεζόν και πάλι talk of the town. Υπάρχει η κλασική monogrammed εκδοχή της, αλλά και τα πιο sparkly items με τις παγιέτες και τα flashy χρώματα.

Fendi-Resort-clp-S23-092.jpg

Gucci Horsebit: Ήταν μια αγαπημένη τσάντα των 90s, την οποία επανάφερε το δημιουργικό studio του οίκου Gucci πριν την έλευση του Sabato De Sarno, ο οποίος φυσικά και την συμπεριέλαβε στην Ancora collection.

designerbags_vintage-(16).jpg

Dior saddle bag: Είναι δυνατόν να μην αξίζει τον κόπο ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα του John Galiano; Εδώ θα βρεις πολλές διαφορετικές εκδοχές, με τα πιο σπάνια σχέδια με χρώμα και prints να είναι από τα αγαπημένα μας.

designerbags_vintage-(7).jpg

Louis Vuitton x Murakami: Το διπλό μονόγραμμα του οίκου Louis Vuitton είναι συνώνυμο της πολυτέλειας και η πολύχρωμη εκδοχή του Takashi Murakami από τα 00s έχει γίνει αγαπημένη των fashion lovers.

Photo-by-Emili-Sindlev-on-July-23-2023.-May-be-an-image-of-dress-and-sundress..jpg

Hermès Kelly: Οι τσάντες του οίκου Hermès είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας, αλλά πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι ακόμη και η second hand εκδοχή της Kelly θα είναι ακρετά ακριβή.

designerbags_vintage-(5).jpg

Bottega Veneta bags: Είναι ο οίκος που χρησιμοποιεί το δέρμα όπως κανείς άλλος. Οι signature πλέξεις του είναι λατρεμένες και κάπως έτσι θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε τιμές εκκίνησης για μία hobo τσάντα.

designerbags_vintage-(8).jpg