Τα αμάνικα sweaters είναι το cool πλεκτό της σεζόν -Το street style μας δείχνει πώς να τα φορέσουμε

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα αμάνικα sweaters είναι το cool πλεκτό της σεζόν -Το street style μας δείχνει πώς να τα φορέσουμε

Είναι το πιο επίκαιρο πλεκτό του Νοέμβρη.

Το ωραίο με τη μόδα είναι αυτή η ικανότητα που έχει να αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε, αντιλαμβανόμαστε και τελικά φοράμε μια τάση ή ένα item. Γιατί τι θα γινόμασταν χωρίς αυτό το όνειρο που μας προσφέρει η μόδα και μέσα από αυτό εκφράζουμε στην πραγματικότητα το ποιοι είμαστε; Και μετά από λίγη fashion φιλοσοφία να σου πω ότι όλος αυτός ο πρόλογος πηγαίνει στο αμάνικο πλεκτό γιλέκο, ένα item που βλέπεις σίγουρα παντού γύρω σου και στο feed σου στα social media.

sleevesless_cardigan-(10).jpg

Πλεκτό γιλέκο ή καζάκα, όπως και αν το ξέρεις, θα έχεις σίγουρα καταλάβει ότι μιλάμε για το πιο επίκαιρο πλεκτό του Νοέμβρη. Ξεκίνησε την εμφάνισή του στην ανδρική γκαρνταρόμπας για αυτό και για πολλούς ακόμα θεωρείται λίγο retro ή old school, πες το όπως θες, τη στιγμή που η ουσία είναι μία. Ότι μπρσοτά μας έχουμε ένα trend που ήρθε για να μείνει και η πορεία του ήταν κάπως αντίστορφη. Πρώτα δηλαδή το είδαμε στο street style και μετά στα catwalks, με πολλούς οίκους, ανάμεσά τους και η νέα Ancora collection του οίκου Gucci, να το συμπεριλαμβάνουν στις προτάσεις τους.

sleevesless_cardigan-(9).jpg

Με κουμπιά ή όχι, σε μονοχρωμίες ή prints, σε cropped, oversized ή regular γραμμή είναι ένα preppy κομμάτι, το οποίο φωνάζει φθινόπωρο, ακριβώς γιατί μπορεί να ισορροπήσει μέσα στη μεταβατική περίοδο που ζούμε.Φοριέται εύκολα σε layering, με t-shirt, σκέτο ή και με πουκάμισο και δίνει μια girly αισθητική, αν και αρχικά το θεωρούσαμε αρκετά ανδρόγυνο.

sleevesless_cardigan-(5).jpg

Μπορείς, φυσικά, να το φορέσεις με όλα τα ρούχα της ντουλάπας σου και είναι αρκετά πρακτικό, αυτή είναι και η όλη ομορφιά του, αλλά αν θέλεις πραγματικά να το απογειώσεις, τότε θα πρέπει να φορέσεις με μία φούστα. Οι mini φούστες θα το κάνουν αυτόματα πιο girly, ενώ μια καρό tartan skirt θα μας φέρει τα vibes μια σχολικής σχολής των 90s. Για ένα elegant look με κομψές αναφορές συνδύασε το γιλέκο σου με μια maxi φούστα με όγκο και στενή μέση, ενώ να θυμάσαι ότι πάντα μπορείς να το φορέσεις πάνω από μια σατέν φούστα, απογειώνοντας το mix and match.

https://www.instagram.com/p/CnCXjCfIClE/

6 σύνολα με πλεκτό γιλέκο και φούστα για να πάρεις έμπνευση: