Αντίο μαύρο! Το γκρι παλτό είναι το πανωφόρι που θα φορέσουμε το χειμώνα non stop

Ναταλία Κατσακιώρη
Αντίο μαύρο! Το γκρι παλτό είναι το πανωφόρι που θα φορέσουμε το χειμώνα non stop
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Ακολουθούν τα καλύτερα looks πρόταση για να δεις πώς θα το συνδυάσεις.

Φυσικά και ορισμένα κλασικά στοιχεία της ντουλάπας μας ήταν, είναι και θα είναι απαραίτητα. Ανάμεσά τους και το μαύρο μας, μάλλινο παλτό. Εκτός, όμως, από όλα αυτά που έχουμε ως δεδομένα -και ορισμένες φορές άκρως προβλέψιμα- στο ντύσιμό μας, θέλουμε πάντα να ανακαλύπτουμε και άλλες προοπτικές, που θα μας συναρπάσσουν και θα κάνουν το απαραίτητο elevate στο στυλ μας. Και πολλές φορές αυτές οι προσθήκες είναι εξίσου λειτουργικές και stylish. Κάτι τέτοιο ισχύει και με το γκρι παλτό μας, ένα item που έχει κερδίσει την ψήφο των fashion insiders για το χειμώνα του 2024. Αν και κάτι μου λέει ότι γκρι σαν απόχρωση γενικότερα ήρθε για να μείνει.

grey_coat-(6).jpg

Schiaparelli Haute Couture: Η Zendaya ξανά στο front row και ένα show tribute στην προ-iPhone εποχή

Το γκρι είναι το χρώμα που θα μας απασχολήσει.

Σε αυτό συντελούν δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες. Ο ένας είναι η επιστροφή των 90s στην κορυφή των τάσεων των τελευταίων χρόνων. Γιατί κατά τη διάρκεια της αγαπημένης δεκαετίας του 1990 φορέσαμε πολύ γκρι και οι παλιότερες σίγουρα το θυμόμαστε λίγο πιο έντονα. Το ανοιχτό γκρι μελανζέ και το γκρι ανθρακί είναι το αγαπημένο χρώμα και του οίκου Prada, ο οποίος στην τελευταία του Fall/Winter συλλογή έκανε ξεκάθαρη την επιρροή του συγκεκριμένου χρώματος στο χειμώνα μας.

grey_coat-(12).jpg

Και ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η ίδια η λογική του γκρι και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ανάμεσα στα υπόλοιπα χρώματα της παλέτας μας. Μια basic απόχρωση, που δεν βαραίνει κανένα άλλο χρώμα, είναι εύκολα να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και ταιριάζει με όλα τα χρώματα της ντουλάπας μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, το γκρι maxi παλτό έγινε το hero piece της σεζόν και τα street style looks του Ιανουαρίου έρχονται να το επιβεβαιώσουν.

grey_coat-(7).jpg

Εκτός από το κλασικό μάλλινο παλτό, το γκρι ταιριάζει εξίσου και στα teddy υφάσματα αλλά και στις faux γούνες, στις καμπαρντίνες και τα puffers. Είναι σίγουρα μια απόχρωση που θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, οπότε μπορείς να επενδύσεις σήμερα σε ένα νέο γκρι πανωφόρι, αφήνοντας για λίγο το μαύρο και το καμηλό.

Street style inspo: