Από Μάρτη καλοκαίρι! Τα 10 πιο χαριτωμένα Μαρτάκια για να μπεις σε spring mood

Ναταλία Κατσακιώρη
Από Μάρτη καλοκαίρι! Τα 10 πιο χαριτωμένα Μαρτάκια για να μπεις σε spring mood

Λίγο πριν μπούμε στην άνοιξη ας τιμήσουμε την παράδοση με ένα stylish Μαρτάκι.

Ο Μάρτης είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς μήνες του χρόνου. Είναι η εισαγωγή σε μια νέα εποχή, και μάλιστα σε μία από τις πιο αγαπημένες μας εποχές, την άνοιξη. O καιρός αρχίζει να φτιάχνει αισθητά, η μέρα μεγαλώνει και εμείς κάνουμε τα πρώτα σχέδια για εκδρομές στη φύση -δηλαδή στη θάλασσα-. Δεν είναι καθόλου τυχαία η φράση του λαού, από Μάρτη καλοκαίρι, αφού πράγματι από τον πρώτο κιόλας μήνα της άνοιξης το καλοκαίρι μας φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ.

justin-heap-FlZdrpvzORY-unsplash.jpg

Photo: Unsplash

Πριν, όμως, μπούμε και επίσημα στη summer season, ας απολαύσουμε την άνοιξη και το ντύσιμο της μεταβατικής περιόδου, που είναι κατά τη γνώμη μου ότι πιο ενδιαφέρον στο κομμάτι του styling. Ποιο είναι όμως το πρώτο και το απαραίτητο αξεσουάρ της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας; Ένα μικρό στοιχείο που κοσμεί συνήθως το χέρι μας, ένα μικρό βραχιόλι που κρύβει μέσα του όλη τη σοφία και την ομορφιά της ελληνικής παράδοσης. Το Μαρτάκι. Σύμφωνα με το έθιμο κάθε πρώτη του Μάρτη πρέπει όλοι να περάσουμε στο χέρι μας ένα αυτοσχέδιο βραχιολάκι με λευκή και κόκκινη κλωστή, που το οποίο θα βγάλουμε και θα αφήσουμε στα δέντρα για να τα πάρουν τα χελιδόνια και να τα χρησιμοποιήσουν στις φωλιές τους. Άλλοι πάλι λένε ότι ο Μάρτης πρέπει να καίγεται στη φλόγα για το αρνί του Πάσχα.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Oι 3 άκρως ανοιξιάτικοι τρόποι που φόρεσε το φούξια

pexels-polina-kovaleva-6945790.jpg

Photo: Pexels

Όπως και να έχει, όποια λαική ιστορία και αν πιστεύεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Μαρτάκι έχει γίνει ένα απαραίτητο αξεσουάρ για να ξεκινήσει η ανανέωση της ντουλάπας μας. Τώρα που τα κοσμήματα φοριούνται σε layering επιβάλλεται να βάλεις στη συλλογή σου έναν Μάρτη με τα κλασικά χρώματα φυσικά, αλλά με μια ιδιαίτερη διακόσμηση όπως είναι τα μεταλλικά στοιχεία, οι χάντρες, τα ματάκια αλλά και τα μακραμέ.

https://www.instagram.com/p/C3dOrwpo_ih/

Εμείς συγκεντρώσαμε 10 πρωτότυπες επιλογές που θα βρεις στα αγαπημένα μας brands. Τα περισσότερα μάλιστα είναι τόσο όμορφα που μπορείς να συνεχίσεις να τα φοράς και όλο τον υπόλοιπο χρόνο μαζί με τα κοσμήματά σου.

Editor's choices: