Top handle bag: Αυτή η τάση στις τσάντες θα κυριαρχήσει το 2024

Ναταλία Κατσακιώρη
Top handle bag: Αυτή η τάση στις τσάντες θα κυριαρχήσει το 2024
Photo Credit: Mattia Arioli/launchmetrics.com/spotlight

Και αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσεις. Το street style συμφωνεί.

Κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν, ρίχνουμε και μια ματιά στις νέες τάσεις. Και λέω μια ματιά και όχι μια προσεκτική μελέτη, γιατί η μόδα έχει αφήσει προ πολλού πίσω της την εποχή της καταπίεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι τάσεις έπρεπε να ακολουθούνται πιστά από όποια γυναίκα ήθελε να χαρακτηρίζεται ως stylish. Αυτό, φυσικά, δεν ισχύει σήμερα -και ευτυχώς- οπότε τα trends πηγάζουν πολύ συχνά από τις ίδιες τις απαιτήσεις των καταναλωτών και δεν έρχονται να μας επιβάλλουν νέες ανάγκες.

Οδηγός αγοράς: Οι τζιν φούστες που θα φορέσουμε την άνοιξη

top-handle_bag-(6).jpg
top-handle_bag-(9).jpg

Μέσα σε όλα αυτά, βέβαια, συνεχίζει να υπάρχει και η διαχρονική λατρεία των γυναικών για τα αξεσουάρ και πιο συγκεκριμένα για τις τσάντες και τα παπούτσια. Γιατί ακόμα αν και ολόκληρη η υπόλοιπη γκαρνταρόμπα σου είναι basic και αποτελείται από essentials, η σωστή τσάντα είναι αυτή που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και να δώσεις το στυλ που θέλεις στο υπόλοιπο look σου. Η τάση, λοιπόν, που αναδείχθηκε μέσα στο street style της άνοιξης έρχεται να αντικαταστήσει τις shoulder bags.

Top handle bag: To bag trend που λάτρεψε το street style.

Top handle bag ή αλλιώς η τσάντα με το χερούλι από πάνω σε ακριβή μετάφραση. Οι top handle bags είναι όλα εκείνα τα κομψά σχέδια με τα μικρά, κοντά, κομψά χερούλια που ενδείκνυται να κρατάμε στο χέρι και δεν μπορούμε τελικά να περάσουμε στον ώμο μας, οι οποίες κατέκλυσαν το street style των fashion weeks του 2024. Είναι μια τάση που αναδείχθηκε πρώτα στα catwalks με οίκους όπως οι Prada, Fendi και Botttega Veneta που πρωταγωνιστούν στον τομέα των αξεσουάρ, να έχουν παρουσιάσει αυτό το στυλ τσάντας ήδη στις SS24 συλλογές τους.

top-handle_bag-(11).jpg

Και το ενδιαφέρον είναι ότι όλα τα στυλ τσάντας μεταμορφώθηκαν σε αυτό το στυλ με έναν μαγικό τρόπο. Καλάθια, mini bags, μεγάλες τσάντες γραφείου, όλες τους απέκτησαν το ίδιο αυτό μικρό elegant χερούλι και πλέον κρατιούνται στο χέρι, είτε αποφασίσεις απλώς να την κρατάς δίπλα σου, είτε να περάσεις το χέρι σου μέσα από τη λαβή της και να την κρατήσεις στην αγκαλιά σου, όπως είδαμε στο catwalk του Ferragamo.

top-handle_bag-(3).jpg

Οι καρφίτσες κάνουν comeback και οι fashion insiders τις έχουν εντάξει ήδη στα σύνολά τους