Πώς να φορέσεις το ροζ την άνοιξη χωρίς να μοιάζεις οπωσδήποτε με Barbie

Ναταλία Κατσακιώρη
Πώς να φορέσεις το ροζ την άνοιξη χωρίς να μοιάζεις οπωσδήποτε με Barbie
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Σε κούρασε και σένα το Barbiecore;

Προφανώς και η Barbie είναι από τις πιο πολυσυζητημένες «προσωπικότητες» της χρονιάς που μας πέρασε. Η πολυαναμενόμενη ταινία με πρωταγωνίστρια την Margot Robbie μας έβαλε για τα καλά στον κόσμο της αγαπημένης κούκλας των παιδικών μας χρόνων και μας έκανε να φορέσουμε ξανά ένα trend που ήταν στην κορυφή των τάσεων αμέσως μετά τα lockdowns του Covid-19. To Barbiecore. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που ο Pier Paolo Piccioli, ο πρώην creative director του οίκου Valentino, δημιούργησε μία ολόκληρη συλλογή αφιερωμένη στο ροζ.

Sheer skirt: Η διάφανη φούστα είναι το fun trend της άνοιξης που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

pink_barbie-(11).jpg

Όπως όμως όλες οι τάσεις, έτσι και αυτή φάνηκε να κάνει τον κύκλο της και κάπου εκεί που πήγαμε να αγκαλιάσουμε νέες αποχρώσεις, η ταινία της Barbie μας θύμισε όλους εκείνους τους λόγους που το αγαπάμε τόσο πολύ. Οπότε άλλη μία σεζόν βάφτηκε στα ροζ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουμε και τις αντίστοιχες αγορές και να γεμίσουμε τη ντουλάπα μας με ροζ items σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις. Τι γίνεται, λοιπόν, αν έχεις κάπως βαρεθεί με όλο αυτό το ρομαντικό, girly σύννεφο και θέλεις να φορέσεις κάτι διαφορετικό, ενώ από την άλλη πρέπει σαφώς να αξιοποιήσεις και τα ροζ items της συλλογής σου; Υπάρχει απάντηση.

pink_barbie-(5).jpg

Τρεις τρόποι να φορέσεις το ροζ την άνοιξη.

Color blocking

Προφανώς και μπορείς να συνδυάσεις το ροζ με άλλες αποχρώσεις που το κάνουν πολύ πιο ενδιαφέρον. Και ξεκινάμε με το κόκκινο, το μωβ και το σκούρο μπορντό. Όλα αυτά τα χρώματα θα φέρουν μια ισορροπία σε ένα outfit με κάποια ροζ στοιχεία και ανάλογα με το στυλ τους φυσικά, θα μας κάνουν επιτέλους να ξεχάσουμε το ντύσιμο και την αισθητική της πιο διάσημης κούκλας.

https://www.instagram.com/p/C5d_1DtCv1u/

Y2K

Μιλάμε για ένα στυλ που σίγουρα είναι πιο edgy και ιδιαίτερο από τα υπόλοιπα. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να βάλεις ένα cargo ροζ παντελόνι μαζί με ένα denim jacket και ψηλοτάκουνα πέδιλα; Η αισθητική των 00s έρχεται να σώσει την κατάσταση.

pink_barbie-(7).jpg

Pink and basics

Τέλος μπορείς πάντα να φορέσεις το αγαπημένο σου ροζ σε λίγο πιο γήινες αποχρώσεις, όπως είναι το ροζ του σάπιου μήλου και το pale pink. Συνδυάζοντάς το με μαύρο, λευκό, καμηλό και άλλα χρώματα της basic παλέτας, θα έχεις το αποτέλεσμα που ψάχνεις.