Οδηγός αγοράς: Tα 10 hero pieces της άνοιξης που επιλέγει κάθε editor

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Tα 10 hero pieces της άνοιξης που επιλέγει κάθε editor
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Είναι τα ρούχα και τα αξεσουάρ που έχει στη λίστα της κάθε fashion expert.

Ποια είναι η ερώτηση που ακούω πιο συχνά ως fashion editor; «Εσύ τι θα ψώνιζες;». Αυτό μαζί με τα χρωματικά combos φυσικά είναι τα δύο ερωτήματα που φαίνεται να απασχολούν τις περισσότερες φίλες μου ή τις γυναίκες του ευρύτερου κύκλου μου, κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν. Είναι εξάλλου ένα μεγάλο ζήτημα η wish list που θα δημιουργήσουμε κάθε φορά που μπαίνει ένα νέος μήνας, γιατί το budget μας αφενός είναι σημαντικό και περιορισμένο, ενώ επίσης έχουμε μπει πλέον και στην περίοδο που ψωνίζουμε υπεύθυνα φροντίζοντας να κάνουμε τις σωστές αγορές.

6 τρόποι που φοράνε τώρα το wide leg παντελόνι οι Γαλλίδες

hero-pieces-(10).jpg

Κάπως έτσι συνηθίζω, λοιπόν, να αναλύω συχνά, και μάλιστα τηλεφωνικά ή μέσα από μηνύματα, τον όρο hero piece. Λίγο-πολύ όλες έχετε κάνει τις σωστές επιλογές στα απαραίτητα basics, οπότε έχουμε μια βάση για την γκαρνταρόμπα της κάθε εποχής. Αυτό που μας λείπει είναι εκείνες οι μικρές προσθήκες, όλα εκείνα τα statement στοιχεία που θα έρθουν να συμπληρώσουν τα σύνολά μας δίνοντας ένα twist, γνωστά και ως hero pieces. Ένα ρούχο «ήρωας» δεν χρειάζεται να είναι οπωσδήποτε βαρετό όπως πιστεύεις, γιατί η κάθε σεζόν έχει τα δικά της hero pieces, ανάλογα με τα trends και τα aesthetics που κυριαρχούν.

hero-pieces-(6).jpg

Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε μαζί τα hero pieces της φετινής άνοιξης; Το quiet luxury ξέρεις πολύ καλά ότι είναι μια τάση που έχει πλέον γίνει αγαπημένη των περισσότερων designers. Οπότε οι μονοχρωμίες, οι αυστηρές γραμμές και τα τολμηρά cut outs θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των tailored items της άνοιξης. Σακάκια, πουκάμισα και βραδινά tops κινούνται σε μινιμαλιστικές γραμμές.

hero-pieces-(8).jpg

Οι midi safari φούστες θα είναι ένα hero piece που θα φορέσεις και τώρα αλλά και το καλοκαίρι που μας έρχεται. Ο οίκος Yves Saint Laurent έδωσε το πρώτο inspo και ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα αγαπημένα μας brands. Στο κεφάλαιο αξεσουάρ τα flats είναι το απόλυτο ζευγάρι ήρωας ενώ μια mini shoulder bag με κλασικά στοιχεία και girly απόχρωση θα γίνει η go to τσάντα σου για τους επόμενους μήνες.

hero-pieces-(11).jpg

Day clutch: Είναι η τάση στις τσάντες που θα αντικαταστήσει την κλασική office bag σου

Editor's choices: