Οδηγός αγοράς: 10 μονόχρωμα items για την άνοιξη αν βαρέθηκες ήδη τα florals

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: 10 μονόχρωμα items για την άνοιξη αν βαρέθηκες ήδη τα florals
Photo Credit: Mattia Arioli/launchmetrics.com/spotlight

Το quiet luxury trend σε μια λίστα με τις πιο εύστοχες αγορές της σεζόν.

Την άνοιξη οι παλμοί της μόδας έχουν την τάση να ανεβαίνουν. Και τι εννοώ με αυτό; Ότι συνήθως μιλάμε για την πιο loud περίοδο των τάσεων, γιατί αμέσως μετά το φθινόπωρο και το σκουρόχρωμο χειμώνα μεσολαβεί αυτό ακριβώς το διάστημα πριν έρθει το καλοκαίρι, που εκ των πραγμάτων και λόγω θερμοκρασιών είναι πιστό στις μονοχρωμίες. Οπότε prints, all over μοτίβα και έντονα χρώματα φοριούνται σε έντονους συνδυασμούς μέσα σε τρεις μόλις μήνες. Το 2024, όμως, η άνοιξη δεν είναι σαν όλες τις άλλες, γιατί η τάση του quiet luxury έχει έρθει να αλλάξει και να κάνει τα πάντα λίγο πιο soft, λίγο πιο minimal.

Balletcore: Η τάση που θα φέρει την tutu φούστα της Carrie Bradshaw ξανά στο προσκήνιο

monochrome-(6).jpg

Kαι όχι όλο αυτό δεν είναι καθόλου βαρετό. Ή τουλάχιστον δεν χρειάζεται να είναι, μιας και εμείς οι ίδιες μπορούμε να κάνουμε ένα outfit ενδιαφέρον με τη δική μας ξεχωριστή πινελιά. Εξάλλου κανείς δεν είπε ότι το quiet luxury σημαίνει οπωσδήποτε βαρετά, αποστειρωμένα σύνολα που θα περιορίσουν τη δημιουργικότητά μας. Τα prints σίγουρα όμως είναι στη δεύτερη θέση εδώ και οι μονοχρωμίες είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να μπεις σε mood ήσυχης πολυτέλειας, χωρίς να χρειαστεί στην πραγματικότητα να κάνεις κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Επένδυσε στη μονοχρωμία και δες τα σύνολά σου να μεταμορφώνονται.

monochrome-(4).jpg

Ξεκινάμε πάντα από τα αγαπημένα μας basics. Μαύρο, λευκό, μπεζ, μπλε, γκρι και χακί. Το καφέ είναι από μόνο του μαζί με το caramele latte η απόχρωση που πρωταγωνιστεί και στα σύνολα της άνοιξης, ενώ τα neutrals γενικότερα έχουν αγαπηθεί ήδη από το 2023 από τις fashion insiders.

monochrome-(1).jpg

Δεν σημαίνει βέβαια ότι ένα μονόχρωμο look θα πρέπει οπωσδήποτε να αποτελείται αποκλειστικά από basic αποχρώσεις, οπότε μπορείς πάντα να κάνεις ένα total colored σύνολο με έντονο κόκκινο, κίτρινο, πράσινο ή ακόμα και πορτοκαλί. Μπέρδεψε δύο μονόχρωμα items μεταξύ τους και απογείωσε το color blocking, διαπιστώνοντας ότι ένα σύνολο μπορεί να γίνει εξίσου εντυπωσιακό ακόμα και χωρίς κανένα print.

monochrome-(2).jpg

Ακολουθεί η πιο ενημερωμένη shopping list με τα μονόχρωμα key pieces που αξίζουν μια θέση στη ντουλάπα σου.

Αυτό το girly τοπάκι πρωταγωνιστεί στα σύνολα της άνοιξης -Πες ναι στο coquette style

Editor's choices: