Γάλα αμυγδάλου: Πώς ωφελεί την έγκυο και το έμβρυο;

Γάλα αμυγδάλου: Πώς ωφελεί την έγκυο και το έμβρυο;

Ποια η διατροφική αξία του γάλακτος αμυγδάλου, ποια τα οφέλη στην εγκυμοσύνη και τι να προσέξετε.

Η ανάπτυξη του εμβρύου και υγεία σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά, εξαρτώνται από τη διατροφή σας την περίοδο αυτή. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μέταλλα και βιταμίνες, ροφήματα υψηλής διατροφικής αξίας και να αποφεύγετε όσο γίνεται τη ζάχαρη και τα «κακά» λιπαρά.

Από τα πιο ωφέλημα ροφήματα είναι το γάλα. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες και οι ειδικοί την κατανάλωση τουλάχιστον ενός ποτηριού την ημέρα. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που έχετε δυσανεξία στη λακτόζη; Μπορείτε να δοκιμάσετε τα διάφορα υποκατάστατα όπως είναι το γάλα αμυγδάλου.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr