Η Ιωάννα Μαλέσκου διανύει τον 8ο μήνα εγκυμοσύνης και κάνει πιλάτες πιο δυναμικά από ποτέ

Η Ιωάννα Μαλέσκου διανύει τον 8ο μήνα εγκυμοσύνης και κάνει πιλάτες πιο δυναμικά από ποτέ

«Η δασκάλα μου κάθε φορά ρωτάει:Θα έρθεις εγκυούλα μου; Αντέχεις;», έγραψε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Μαλέσκου, που σε έναν μήνα θα κρατάει στην αγκαλιά της την κορούλα της. 

Η Ιωάννα Μαλέσκου ετοιμάζεται να γνωρίσει την κορούλα της αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει να κάνει πιλάτες!

Διανύοντας τον 8ο μήνα εγκυμοσύνης της, η παρουσιάστρια ασκείται σκληρά, μετρά επαναλήψεις και το βίντεό της στο Instagram χαρίζει έμπνευση στις εγκυμονούσες followers της, που έχουν την έγκριση του γιατρού τους για να γυμνάζονται. Η Μαλέσκου έγραψε χαρακτηριστικά:

Πιλάτες στον 8ο και το λατρεύει

«Η δασκάλα μου κάθε φορά ρωτάει:«Θα έρθεις εγκυούλα μου; Αντέχεις;» και λες εντάξει, μάνα είναι και αυτή συμπονεί. Και με το που ξεκινάμε το μάθημα τα ξεχνάει όλα. Μετράει επαναλήψεις και με τραβάει κανένα βιντεάκι, έτσι τιμής ένεκεν» ενώ στο ποστ της είχε σημειώσει:

https://www.instagram.com/p/Cp2yGQpILbO

«Στο πιλάτες χρησιμοποιούμε ονόματα όπως, «πύργος», «καρέκλα» (που εγώ τη λέω θρόνο), «κρεβάτι», «στρώματα», «παπουτσάκια» (για να μη γλιστράμε), «δαχτυλίδια» (τα γνωστά rings) και άλλα τέτοια ωραία… Ε πώς να μη νιώθεις «βασίλισσα» (Αγνοήστε την περιβολή μου… άλλωστε τα «βασιλικά» φορέματα δε μου χωράνε πια».

Μιλώντας στο queen.gr για τα σχόλια που δέχτηκε το προηγούμενο διάστημα και στο γιατί συνεχίζει να κάνει γυμναστική παρότι είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, η μέλλουσα μαμά εξήγησε πως για εκείνη και πάντα με τη συμβουλή του γιατρού της, η γυμναστική αποτελεί υγεία:

«Πάντα γυμναζόμουν στη ζωή, ειδικά την περίοδο αυτή και μιας και μιλάμε για την πρώτη μου εγκυμοσύνη - και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού μου- συνεχίζω να κάνω Pilates και θεωρώ την άσκηση υγεία. Με βοηθάει και σωματικά και ψυχικά και η δασκάλα μου είναι διαρκώς από πάνω μου. Υπάρχουν και τα σχόλια εκείνα που δεν με αφορούν, θα ήθελα πάντως να μπορώ να γυμνάζομαι μέχρι και το τέλος της εγκυμοσύνης μου».

maleskou.JPG

Η δασκάλα της Ιωάννας είχε γράψει χαρακτηριστικά για το πιλάτες σε εγκύους:

«Η γυμναστική έχει πάρα πολλά οφέλη, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ενδυναμώνοντας τους κοιλιακούς μύες, καθώς και τους μύες του πυελικού εδάφους, η γυναίκα θα βοηθηθεί κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης είναι ότι ενδυναμώνοντας την αυχενική, την θωρακική και την οσφυϊκή μοίρα η γυναίκα θα βοηθηθεί πολύ ώστε να μην έχει πόνους στη μέση, στην πλάτη και στον αυχένα. Οι πόνοι αυτοί είναι πολύ συνηθισμένοι στην εγκυμοσύνη, καθώς η επιβάρυνση που προκαλεί η κοιλιά προς τα μπροστά είναι κάτι που επιφέρει αλλαγές στα φορτία της σπονδυλικής στήλης.

Το Pilates βοηθάει στο κυκλοφορικό, λεμφικό, αναπνευστικό και πεπτικό σύστημα. Όλα λειτουργούν αποτελεσματικά, ούτως ώστε τόσο εσείς, όσο και το μωρό σας που αναπτύσσεται, να είστε υγιείς. Βοηθά να έχετε μία άνετη και χωρίς πόνους εγκυμοσύνη. Βοηθάει στη χαλάρωση, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Σας προετοιμάζει για τον τοκετό και βοηθάει στην ενδυνάμωση μυών, ώστε να μην επιβαρύνεται η μέση, αλλά και το υπόλοιπο σώμα μας.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι βοηθάει στο να επανέλθει πολύ γρήγορα η γυναίκα μετά τη γέννα κάτι που επιδρά θετικά στη ψυχολογία».

https://www.instagram.com/p/CoLPZ55pRj_
https://www.instagram.com/p/CppMKljIma0

Μέσα από τα βίντεο στα οποία κάνει πιλάτες με φουσκωμένη κοιλίτσα, η Μαλέσκου είχε εξηγήσει για το πιλάτες εγκύων:

«Το διάστημα αυτό «κάνουμε» πιλάτες για εγκυούλες. Χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί δεν είμαι «μόνη». Τελικά όμως το μάθημα γίνεται personal, γιατί δεν έχω βοήθεια «εκ των έσω», μόνο μικρές κλωτσιές ή σκουντήγματα. Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο τελικά, πάντως καταβάλλω διπλή προσπάθεια! Εύχομαι μακροπρόθεσμα να εκτιμηθεί! Πάω στο μάθημα και επιστρέφω με χαμόγελο. Ακόμα κι αν ξέρω πως ίσως να μη φάνηκε ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό-δεδομένων των συνθηκών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μόνο καλό μπορεί να προσφέρει η άσκηση, με προσοχή και καθοδήγηση, σε μια μέλλουσα μανούλα. Διαβάζω όσα μου γράφετε και τα σέβομαι απεριόριστα. Θαυμάζω όσες μπορείτε και είστε εξαιρετικά δραστήριες στην εγκυμοσύνη. Κατανοώ απόλυτα εσάς που μου εξηγείτε ότι δυσκολεύεστε πολύ. Για κάθε γυναίκα είναι τελείως διαφορετικό το «κανονικό». Μη στενοχωριέστε. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για εσάς και το μωράκι σας.

Είναι μέρες που κι εγώ δεν έχω δύναμη ή κουράγιο να πάω για μάθημα ή να βγω από το σπίτι. Προσπαθήστε να κάνετε αυτά που σας δίνουν χαρά και κυρίως ηρεμία. Κρατήστε κοντά σας μόνο όσους σας κάνουν να χαμογελάτε. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα (αν και κάποιες φορές επίπονα).

Είναι τόσο όμορφο που γνωριζόμαστε και επικοινωνούμε-χωρίς καν να έχουμε συναντηθεί! Είστε υπέροχες! Με συγκινείτε κάθε φορά. Ειδικά σε αυτή τη φάση της ζωής μου όμως, σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ απεριόριστα για τις ευχές και την αγάπη σας. Πάμε δυνατά μανούλες και μέλλουσες μανούλες, έχουμε την πιο σημαντική αποστολή»!

https://www.instagram.com/p/CoEw4CHIjTo

Η εγκυμοσύνη και ο γάμος:

«Η καρδιά μου χτυπά δυνατά! Πιο δυνατά από ποτέ, μιας και χτυπά «διπλά». Είναι το λεγόμενο «δύο σε ένα». Λένε ότι η ευτυχία βρίσκεται μέσα μας. Στη δική μου περίπτωση κυριολεκτικά ισχύει αυτό. Έτσι, ο νέος χρόνος με φέρνει πιο κοντά στο ωραιότερο «δώρο» της ζωής. Την ίδια τη ζωή! Σε ένα πλασματάκι που μεγαλώνει μέσα μου και ανυπομονώ να έρθει στην αγκαλιά μας. Η οικογένειά μας μεγαλώνει. Το ίδιο και η αγάπη μας! Εύχομαι αυτή η χρονιά να χαρίσει και σε εσάς υγεία, φως και όλα όσα ονειρεύεστε», είχε γράψει η Ιωάννα στις 8 Ιανουαρίου ανακοινώνοντας την εγκυμοσύνη της!

https://www.instagram.com/p/Cp4brloond4

Πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστή η αγγελία γάμου της Ιωάννας Μαλέσκου

Την αγγελία δεν έκανε γνωστή στο κοινό η εγκυμονούσα Μαλέσκου αλλά ο λογαριασμός της Soula Glamorous στο Instagram με την υποσημείωση πως λογικά ο γάμος θα έρθει μετά το μωρό.

Σε επικοινωνία μας με την παρουσιάστρια, η ίδια δεν έκρυψε την αντίδρασή της με τη δημοσιοποίηση της αγγελίας τονίζοντας πως όλο αυτό το θέμα, σε αυτή τη φάση επιθυμεί να παραμείνει στο στενό της περιβάλλον, τονίζοντας πως στόχος δεν ήταν κάτι τέτοιο να επικοινωνηθεί.

Ιωάννα Μαλέσκου: Το μονόπετρο, ο γάμος & η απάντηση για τη γυμναστική στην εγκυμοσύνη