4 μυστικά για να είσαι η πιο χαρούμενη έγκυος μέσα στο καλοκαίρι

Πατούλια Κατερίνα
4 μυστικά για να είσαι η πιο χαρούμενη έγκυος μέσα στο καλοκαίρι

Έγκυος στον καύσωνα; Υπάρχει λύση!

Το καλοκαίρι σε βρήκε έγκυο και με αρκετά φουσκωμένη κοιλιά μέσα στο καλοκαίρι; Μην σκας, γιατί το έχουμε περάσει αυτό το στάδιο και μπορούμε να σου αποκαλύψουμε τα μικρά μυστικά για να είσαι κι εσύ μια χαρούμενη εγκυμονούσα μέσα στο ντάλα καλοκαιράκι!

1. Δροσίσου και κολύμπα!

Το κολύμπι είναι ένα από τα μοναδικά σπορ που δεν θα σε κάνουν να ασφυκτιάς στον καύσωνα, ειδικά κουβαλώντας την υπέροχη στρογγυλή κοιλιά σου. Οπότε άσε την ηλιοθεραπεία κατά μέρους και μπες στη θάλασσα. Θα σου προτείνω να αποφύγεις την πισίνα και να κολυμπήσεις σε παραλίες που διαθέτουν μπλε σημεία και εννοείται πως δεν χρειάζεται να το παρακάνεις. Απλές κινήσεις μέσα στο νερό, θα σου εξασφαλίσουν, δροσιά, άσκηση και την αίσθηση πως δεν είσαι τόσο βαριά όσο νομίζεις, χάρη στην άνωση του νερού.

Διάβασε ακόμα: 5 αλήθειες για το καλοκαίρι της νέας μαμάς (για να μην κοροϊδευόμαστε)

2. Δραστηριότητες στον ανοιχτό αέρα:

Το ότι δεν μπορείς να βγεις να κάνεις μια βόλτα το πρωί στα σοκάκια της πόλης ή του νησιού, κάτω από τον καυτό ήλιο, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις δικά σου τα βράδια. Θερινό σινεμά, βόλτα για moctail είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις ούσα έγκυος. Αν θέλεις να δεις μια παράσταση σε ανοιχτό θέατρο, σιγουρέψου πως έχεις τονίσει ότι είσαι έγκυος για να ην χρειαστεί να ανέβεις σκαλοπάτια και να πάρεις θέση κοντά στην έξοδο.

3. Ενυδάτωση στο φουλ:

Αν δεις την θετική πλευρά στην εγκυμοσύνη του καλοκαιριού, είναι πως έχεις πολλά φρούτα και λαχανικά με αφθονία σε νερό, το κρύο νερό από μόνο του καταναλώνεται ευκολότερα και σε μεγαλύτερη ποσότητα από το ζεστό και αν εξαιρέσεις την κύστη σου που θα σε τρέχει, η ενυδάτωση επιτυγχάνεται ευκολότερα!

4. Προσοχή στα ρούχα!

Σημαντική υπόθεση στην εγκυμοσύνη του καλοκαιριού είναι η άνεση. Προτίμησε ρούχα που δεν κολλούν στο δέρμα, ρούχα που είναι βαμβακερά και απόφυγε τα υφάσματα που θα σε άνουν να ιδρώσεις και να νιώσεις άβολα. Τα καφτάνια είναι Must ενώ μην μπεις στην παγίδα να πάρεις ένα μαγιό ειδικά για την εγκυμοσύνη το οποίο θα πληρώσεις αναίτια παραπάνω. Προτίμησε ένα άνετο μπικίνι, μιας και το στήθος σου θα έχει μεγαλώσει.

Εννοείται πως αναφερόμαστε σε εγκυμονούσες που έχουν μια καλή εγκυμοσύνη και που πάντα συμβουλεύονται το γυναικολόγο του για κάθε τους κατόρθωμα!