Πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να ρωτάμε την Χριστίνα Μπόμπα αν είναι έγκυος;

Πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να ρωτάμε την Χριστίνα Μπόμπα αν είναι έγκυος;

Αν στην Ελλάδα είσαι παντρεμένη και δεν έχεις κάνει παιδί, το μπούλινγκ που δέχεσαι είναι χωρίς ΕΛΕΟΣ

Η πρόσφατη, ήταν η 387 περίπου φορά, που η Χριστίνα Μπόμπα αναγκάστηκε να διαψεύσει τα νέα περί εγκυμοσύνης της.

Αν σκεφτείς πως την φήμη πυροδότησε τη φορά αυτή ένα δημόσιο σχόλιο, υποτίθεται αστείο του Δημήτρη Αλεξάνδρου, φίλου του Σάκη Τανιμανίδη, καταλαβαίνεις πως το πράγμα έχει ξεφύγει.

Στη χώρα μας, ακόμα και μέσω καραντίνας, αντί να μας απασχολεί ποιος είναι ευπαθής ομάδα για να τον πείσουμε να μείνει σπίτι και να μην πηγαίνει στο μάρκετ, στο πάρκο και να μένει σπίτι του, η νοικοκυρά θα ασχοληθεί και πάλι πρωτίστως με το αν η Χριστίνα Μπόμπα ή Μαρία της κυρίας Τασούλας απέναντι ή η κοπέλα που έχει παντρευτεί εδώ και ενάμιση χρόνο (γιατί τον τονίζουν τον χρόνο) περιμένει παιδί.

Αν έχεις ζήσει το μπούλινγκ του πότε επιτέλους θα κάνεις παιδί, στην Ελλάδα του 2020, καταλαβαίνεις πόσο πιο σκληρό είναι το μπούλινγκ αυτό όταν Α. Είναι και διαδυκτιακό επειδή είσαι δημόσιο πρόσωπο Β. Είναι ανελέητο γιατί στα social όλοι βρίζουν όλους Γ. Είναι και αβάσταχτο γιατί είσαι και σε ένα σπίτι κλεισμένος για να σκέφτεσαι το θέμα 24 ώρες την ημέρα.

Γιατί στην Ελλάδα του 2020, σεβόμαστε απόλυτα την επιλογή ενός ζευγαριού να κάνει πρώτα το παιδί του και μετά να παντρευτεί ή να κάνει την περίφημη γαμοβάφτιση αλλά αν αποφασίσεις να πάρεις πρώτα την ευχούλα και να κάνεις το μυστήριο του γάμου, πρέπει να λογοδοτήσεις καθημερινά για το γιατί παντρεύτηκες και δεν έχεις κάνει ακόμα παιδιά.

Φυσικά η περίπτωση της Μπόμπα είναι μόνο μία στις δεκάδες που παρακολουθούμε καθημερινά στο οικείο και ευρύτερο περιβάλλον μας.

Είχε προηγηθεί η Μαρία Μπεκατώρου που έπρεπε να εξηγήσει πως και προσπαθεί και δεν την έχει έρθει ακόμα ένα παιδί και πως δεν θέλει να ερωτηθεί ξανά για το θέμα, για να σταματήσουν οι άνθρωποι, οι δημοσιογράφοι, οι πάντες να την ρωτούν πότε με το καλό θα γίνει μανούλα. Η πληγή του κακού μπούλινγκ παίρνει μπάλα και άλλες διάσημες που δεν έχουν παντρευτεί αλλά έκαναν το λάθος Α. Να συγκατοικήσουν Β. Να πουν πως τους αρέσουν τα παιδιά όπως η Ευρυδίκη Βαλαβάνη και η λίστα τέτοιων παραδειγμάτων δεν σταματά.

Το δε δυστυχές στην υπόθεση γυναικών όπως εγώ κι εσύ είναι πως αυτοί που σε ρωτούν είναι συνήθως άνθρωποι που τους λείπει και η ευγένεια και το τακτ και που μπορεί να είναι άτομα του συγγενικού κύκλου σου στα οποία δεν μπορείς ακριβώς να πεις... δεν μας παρατάς.

Αντ’ αυτού, θα φορέσεις το καλό σου χαμόγελο και θα πεις πως θα γίνει κι αυτό, τώρα απολαμβάνεις τον πρώτο καιρό ως παντρεμένη ή επικεντρώνεσαι στην καριέρα σου ή θέλεις να κάνεις μερικά ταξίδια ακόμα.

Και είναι πιθανό όλα τα παραπάνω να ισχύουν και πραγματικά να μην έχεις βάλει ακόμα μπρος (μην μου πεις ότι εκείνος ο μακρινός θείος δεν σε έχει ρωτήσει σε κάθε επέτειο γάμου πότε με το καλό θα βάλετε μπρος για ένα παιδάκι;).

Είναι όμως πιθανό την στιγμή που εσύ δέχεσαι ερωτήσεις περί μητρότητας, την ίδια μέρα να έχεις θερμομετρηθεί δέκα φορές για να βρεις την πιο γόνιμη μέρα και ώρα, να έχεις μόλις αδιαθετήσει ενώ είχε 3 μέρες καθυστέρηση, να έχεις μόλις ξεπεράσει σωματικά μια αποβολή ή απλά να έμαθες πριν 5 μέρες πως είσαι έγκυος και δεν θέλεις να βγάλεις τελάλη στην πλατεία. Και το να τσεκάρει η γειτονιά ή το Instagram την κοιλίτσα σου για να δει αν έχει φουσκώσει κάθε τρεις και λίγο, σε έχει βάλει στην διαδικασία να μην ξαναμαγειρέψεις όσπριο στο σπίτι.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως στην περίπτωση της Χριστίνας, το πιο πρόσφατο σχόλιο έγινε από έναν άνθρωπο και νέο και έξυπνο ο οποίος δικαιολογήθηκε για το σχόλιό του τονίζοντας πως η φυσική ροή πραγμάτων μετά από έναν γάμο είναι και η απόκτηση παιδιού. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως στην χώρα αυτή, που όλοι θεωρούν πως γνωρίζουν την φυσική εξέλιξη μιας σχέσης και μας οικογένειας, δεν θα είχες καν το δικαίωμα να ξεστομίσεις εσύ ή η κάθε κοπέλα πως μπορεί απλά να παντρεύτηκες ή να έχεις μια σχέση και να μην βιάζεσαι να κάνεις παιδί ή να μην θέλεις να γίνεις μητέρα, γιατί εκεί θα ξεκινούσε η κουβέντα για το ρολόι που χτυπάει, τα ωάρια που πέφτουν και το στρες που μεγαλώνει.

Χριστίνα, εμείς τουλάχιστον είμαστε μαζί σου, κι ελπίζουμε όλα αυτά τα σχόλια να μην σε αγγίζουν και να κάνεις αυτό που θες εσύ για σένα και την οικογένειά σου και την επόμενη φορά, μην μπεις καν στη διαδικασία να διαψεύσεις ή να επιβεβαιώσεις κάτι, γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος.